Spread the love


Σταύρος Θεοδωράκης: Το ανατρεπτικό βίντεο με τον… «ψεκασμένο»

Μια σειρά από ανατρεπτικά και χιουμοριστικά βίντεο περιλαμβάνει η καμπάνια του Ποταμιού για τα 3 χρόνια από την ίδρυσή του από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Σε αυτά, όπως αναφέρει το Ποτάμι του Σταύρου Θοδωράκη, πρωταγωνιστούν άνθρωποι που «ζουν ανάμεσα μας».

«Τι λένε λοιπόν οι εχθροί μας; Ε, όχι και Ποτάμι. Ποτάμι; Εκεί καταντήσαμε; Ποτάμι; Απατεώνες. Ποτάμι; Αυτοί μας ψεκάζουν. Ποτάμι; Αυτά είναι του σατανά. Ποτάμι και κουραφέξαλα. Ποτάμι; Αγράμματοι. Φύγε ρε απ’ το Ποτάμι. Ψόφα Ποτάμι. Και επειδή το τελευταίο διάστημα είναι λίγο πεσμένοι, αποφασίσαμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τα πουν ξανά» επισημαίνει το Ποτάμι του Σταύρου Θοδωράκη.

Το πρώτο βίντεο που κυκλοφορεί έχει τίτλο «Ο ψεκασμένος» ενώ θα ακολουθήσουν «Ο Ξερόλας», «Το φασιστάκι», «Η πολιτικάντισσα», «Ο διεφθαρμένος» «Η δραχμίστρια», «Το κομματόσκυλο» «Η ξιπασμένη», «Το τρολ».

Πως ξεκίνησε το Ποτάμι

Το Ποτάμι δίνει στη δημοσιότητα 99 προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Το Κίνημά μας επιδιώκει να αλλάξει την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η πατρίδα μας μπορεί σύντομα να γίνει μια ανοικτή κοινωνία, χωρίς πελατειακό κράτος, χωρίς ανισότητες, ισχυρό κράτος δικαίου και εξωστρεφή οικονομία. Γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές που απαιτούνται για να φτάσουμε στον προορισμό μας δεν είναι ούτε εύκολες ούτε αυτόματες. Χρειάζεται μεθοδική προετοιμασία, συντονισμός, μακροπρόθεσμος προγραμματισμός, συναίνεση αλλά και θάρρος, κάτι στο οποίο όλα τα παλιά κόμματα απέτυχαν. Για αυτό εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή. Για αυτόν το σκοπό εργάζονται σήμερα στο Ποτάμι ομάδες εργασίας και πολλοί εθελοντές.

Οι προτάσεις μας είναι ανοιχτές βέβαια για συζήτηση στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα. Γιατί το Ποτάμι δεν είναι ένα στατικό κόμμα. Φίλοι του Ποταμιού που δεν είναι εθελοντές μπορούν να μας γράψουν στην Συντονιστική Επιτροπή, στην διεύθυνση [email protected].

Βιογραφικό Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1984 από το ραδιόφωνο, συνέχισε με την αριστερή Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγε στη συντηρητική Μεσημβρινή.

Ακολουθώντας τους συνταγματικούς κανόνες (!) κάθε τέσσερα χρόνια τα αλλάζει όλα στη ζωή του, έχει δουλέψει σε εννιά ραδιοφωνικούς σταθμούς (ανάμεσά τους ο ΣΚΑΪ αλλά και ο 902 αριστερά στα FM), σε έξι περιοδικά, τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει κάνει πολιτικές συνεντεύξεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Βήμα της Κυριακής.

Για δύο χρόνια επέστρεψε στη γειτονιά που μεγάλωσε και ασχολήθηκε παράλληλα με τη δημοσιογραφία και με την επιμόρφωση των Ρομ.

Το 1999 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην τηλεόραση τους «Πρωταγωνιστές» μια ενημερωτική εκπομπή που ήταν πρώτη σε θεαματικότητα τα τελευταία χρόνια στο MEGA, δίνοντας παράλληλα λόγο στους «άλλους Πρωταγωνιστές» στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Το 2009 μαζί με άλλους δημοσιογράφους δημιούργησαν το protagon.gr, ένα σάιτ που φιλοξενεί ιστορίες που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Δείτε το site του κόμματος

Δείτε το facebook, το twitter



Spread the love