Spread the love


Το ΚΚΕ καταδικάζει την αμερικανική επίθεση στη Συρία. Δείτε τι ακριβώς γράφει η ανακοίνωση.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, με τη χρησιμοποίηση πυραύλων από αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο συριακό λαό» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Δείτε το site του ΚΚΕ

«Οι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάϊντα και Ισλαμικού Κράτους, προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν» συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα την χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή».

Δείτε πληροφορίες για το ΚΚΕ στο Wikipedia.org

«Το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις. Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Συρία.

Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό είναι κάτι που αναμενόταν και συμβαίνει κάθε φορά που στην ευρύτερη περιοχή μας υπάρχει στρατιωτική-πολεμική δραστηριότητα.

Στον Στόλο έχει φθάσει σήμα για τετράωρη ετοιμότητα απόπλου και ανάλογη ετοιμότητα υπάρχει σε Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν προκύπτει -προς το παρόν- περαιτέρω κλιμάκωση στη Συρία.

 



Spread the love