Spread the love


Σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να σπρώχνει τον Νίκο Δένδια.

Σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να σπρώχνει τον Νίκο Δένδια.

Μάλιστα, οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταξαν νερά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριοι Κασιδιάρης και Δένδιας είχαν μία λεκτική κόντρα, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής μιλούσε από τα έδρανα και εκείνη τη στιγμή πέρασε από μπροστά του ο κ. Δένδιας, με κατεύθυνση προς την έξοδο, χωρίς να του απευθύνει τον λόγο.

«Μην περνάς από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;», του είπε σε έντονο φως, και με ανοιχτό το μικρόφωνο, ο Ηλίας Κασιδιάρης και τον έσπρωξε.

Ο Νίκος Δένδιας σταμάτησε και του ζήτησε τον λόγο. Τότε ο χρυσαυγίτης βουλευτής είπε: «Οταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου», και στη συνέχεια επικράτησε το απόλυτο χάος.

Βουλευτές καταγγέλλουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον Νίκο Δένδια, ενώ οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες του πέταξαν τα μπουκάλια με νερό που είχαν στα έδρανά τους.

Τη στιγμή του επεισοδίου σταμάτησε η ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής και όταν η εικόνα επέστρεψε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας έλεγε «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης».

Μάλιστα καλούσε τη φρουρά μέσα στην αίθουσα: «Φρουρά, φρουρά! Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη!».

Δένδιας: Δεν προξένησα το επεισόδιο

«Δεν προξένησα το επεισόδιο, απλά πέρασα μπροστά από τον Κασιδιάρη και δέχθηκα από αυτόν και τους άλλους βουλευτές αυτό που είδατε. Άκουσα με ανατριχιαστική λογική τον Λαγό να μιλάει για αυτοδικία. Γίνεται κατανοητό ότι η Δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο, πρέπει να μαχόμαστε για αυτήν από την αρχή», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το επεισόδιο.

Οι διάλογοι
Κασιδιάρης: Οχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω. 
Λαγός: Ελα, πήγαινε από εδώ ρε
Παππάς (Χρήστος): Τι περνάς από εδώ;
Κασιδιάρης: Τι ύφος είναι αυτό;
Μπαλαούρας: εεεεεεεεεε
Κασιδιάρης: Φύγε ρε βλάκα
Μπαλαούρας: Φρουρά, φρουρά, φρουρά, φρουρά. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ. Εξω, έξω. Φρουρά, αποβάλλεται ο κ.Κασιδιάρης. Αποβάλλεται. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ.Κασιδιάρη. Εεεεεεεεεεεεεεεε. Η φρουρά που είναι; Πηγαίνετε κάτω ρε παιδιά να φωνάξετε τη φρουρά. Πού είναι. Εχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Μολύνεται τη Βουλή. Δεν υπάρχει φρουρά εδώ. 

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί από τον Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τη στιγμή που βγήκε από την αίθουσα φώναζε στο διάδρομο «γ@@@@α μια αδερφή και αποχωρώ από αυτό το αίσχος που γίνεται μέσα με το Μνημόνιο».

Ο Βορίδης ζήτησε την αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία

«Να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Όλοι συμπράξανε όλοι, βρίζανε, όλοι συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο. Αυτό πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα ότι το κοινοβούλιο μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τις συνεδρίες του», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Λοβέρδος: Ξεφτιλίστηκε το κοινοβούλιο σε όλο τον κόσμο

Ο κ. Μπαλαούρας απάντησε ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος είπε ότι αυτό δεν αρκεί:

«Ξεφτιλίστικε το κοινοβούλιο θα γίνουμε ρεζίλι σε όλον τον κόσμο δεν μας αρκεί η παραπομπή στην επιτροπή», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αμυράς: Εικόνες λεκές στον κοινοβουλευτικό βίο

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς χαρακτήρισε το περιστατικό «εικόνες ντροπής, λεκέ στον κοινοβουλευτικό βίο. Να κατατεθεί μομφή κατά όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ»

Το λόγο πήρε και ο Γιάννης Λαγός ο οποίος είναι ένας από τους δύο βουλευτές που επιτέθηκαν στον κ. Δένδια λέγοντας «εξαιτίας του Δένδια του Σαμαρά και του Αθανασίου πήγαμε φυλακή χωρίς  στοιχεία. Αν δεν υπήρχαμε εμείς να συγκρατήσουμε τα πράγματα  θα τρέχατε ακόμα από τις πόρτες».

Βούτσης: Να μη συμμετέχει στη συνεδρίαση των επιτροπών σήμερα και αύριο η ΧΑ

«Καλά κάνατε και δώσατε το λόγο στη ΧΑ. Η παράταξη της ΧΑ αναλαμβάνει την συλλογική πολιτική ευθύνη για αυτή την πράξη. Απαραίτητο πέρα από την παραπομπή , τουλάχιστον για τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση των επιτροπών να μην συμμετέχει  η ΧΑ».

Καταδικάζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ενωση Κεντρώων: Να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των βουλευτών

«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Εγινε δεκτή η πρόταση μομφής

Στο μεταξύ, όπως έγινε πριν λίγο γνωστό ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Μάκης Μπαλαούρας, ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης, για λίγα λεπτά, μέχρι να βγει από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή καθώς ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή από το Σώμα η πρόταση μομφής.

 



Spread the love