Spread the love


Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι, θα μπει η στάση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά και τα υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής, στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Αν και επισήμως το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, πολλά μέλη της εκφράζουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να το θέσουν επι τάπητος, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Φωκά για αντικοινοβουλευτική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων είχε προκαλέσει όταν είχε συμμετάσχει σε κινητοποίηση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας και δεν είχε διστάσει να φωνάξει το γνωστό ακροδεξιό σύνθημα «να καεί να καεί το … η Βουλή».

Ήδη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιος Καρράς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητεί να θέσει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας προκειμένου να επιβληθούν ποινές στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων. Η επιστολή του κ. Καρρά έχει ως εξής:

 «Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση σε διαμαρτυρία οπαδών ποδοσφαιρικής  ομάδας του συναδέλφου κ. Φωκά, όπου σε εκδήλωση άκρατου λαϊκισμού, επιδοκίμαζε το σύνθημα “Να καεί, να καεί η… Βουλή” και εξέφερε διχαστικό λόγο, διαχωρίζοντας την Ελλάδα σε “κράτος των Αθηνών” από την υπόλοιπη. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του συναδέλφου με προσβάλλει ως πολίτη και ιδιαίτερα ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ταυτόχρονα συμβάλλει, με τα χιλιάδες σχόλια που ήδη διακινούνται, στην απαξίωση του κύρους της Βουλής. Η επιδοκιμασία συνθημάτων που αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα από μέλος του Κοινοβουλίου, φρονώ ότι συνιστά ιδιαίτερη επιβαρυντική περίπτωση, με ενδεχόμενο να παραβιάζει και τον όρκο του Βουλευτή και πάντως σε κάθε περίπτωση παραβιάζει τις γενικές αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Επειδή, κύριε Πρόεδρε, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κόμματος στο οποίο ανήκει ο συνάδελφος, που να στηλιτεύει τη συμπεριφορά του, ώστε να λογιστεί ως μερική αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Βουλής, παρακαλώ να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς
Βουλευτής Β’ Αθηνών»

 



Spread the love