Spread the love


Το χρυσό στεφάνι θεωρείται ότι χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (περίπου το 300 π.Χ.) και βρέθηκε σε χαρτόκουτο, τυχαία κάτω από το κρεβάτι του, που του το είχε αφήσει ο παππούς του, που ήταν συλλέκτης.

Ένα σπάνιο χρυσό διάδημα, που εκτιμάται ότι είναι περίπου 2.300 ετών, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε σε αγροικία στο Σόμερσετ ένας Βρετανός.

Το χρυσό στεφάνι θεωρείται ότι χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (περίπου το 300 π.Χ.) και βρέθηκε σε χαρτόκουτο που ο ένοικος του σπιτιού είχε κάτω από το κρεβάτι του, χωρίς να έχει ιδέα για το τι βρίσκεται εκεί μέσα -όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο ηλικιωμένος άνδρας που ζει στο σπίτι στο Σόμερσετ ζήτησε από εκτιμητές του οίκου δημοπρασιών Dukes στο Ντόρτσεστερ να ρίξουν μια ματιά σε αντικείμενα που είχε κληρονομήσει από τον παππού του.

Ένας από τους εκτιμητές εξεπλάγη όταν ανακάλυψε στο χαρτόκουτο το πολύτιμο αντικείμενο.

Ο παππούς του Βρετανού ήταν συλλέκτης. Άγνωστο, όμως, παραμένει πώς το χρυσό διάδημα έφτασε στα χέρια του.

«Γνώριζα ότι ο παππούς μου είχε ταξιδέψει στη δεκαετία του 1940 και του 1950 και πώς είχε περάσει αρκετό καιρό στη βορειοδυτική Ελλάδα, από όπου ήταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας, οπότε είναι πιθανό να το απέκτησε το διάστημα που ήταν εκεί» σημειώνει ο εγγονός.

Ο ίδιος σχεδιάζει να πουλήσει το διάδημα σε δημοπρασία στο Ντόρτσεστερ στις 9 Ιουνίου. Το διάδημα εκτιμάται ότι θα πωληθεί για τουλάχιστον 130.000 ευρώ.



Spread the love