Spread the love


Μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία ο Χάρι Πότερ επιστρέφει, αυτή τη φορά στο θεατρικό σανίδι στο Λονδίνο.

Η παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί», βασισμένη σε μία νέα ιστορία από την ίδια τη συγγραφέα της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ, ανεβαίνει στη σκηνή του Palace Theatre από τις 7 Ιουνίου σε δύο μέρη που θα παίζονται την ίδια ημέρα (σε απογευματινή και βραδινή παράσταση).

Παράλληλα, το θεατρικό κείμενο θα κυκλοφορήσει σε μορφή βιβλίου -και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το θεατρικό κείμενο που έγραψε η Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον Τζον Τίφανι θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία μία ημέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, στις 31 Ιουλίου.

Στην Ελλάδα, το κείμενο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το e-book της ελληνικής γλώσσας θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Χάρι Πότερ και του κόσμου της Ρόουλινγκ.

Η υπόθεση

Η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Χάρι Πότερ, Άλμπους, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε».

To «Cursed Child» διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μάχη του Χάρι Πότερ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ. Αποτελεί σίκουελ της σειράς βιβλίων της Ρόουλινγκ και γίνεται, έτσι, η όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ.

«Την ώρα που ο Χάρι αντιμετωπίζει ένα παρελθόν που αρνείται να μείνει εκεί που ανήκει, ο νεότερος γιος του, Άλμπους, πρέπει να παλέψει με το βάρος μίας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν ήθελε» αναφέρει η σύνοψη της υπόθεσης.

«Την ώρα που το παρελθόν και το παρόν συγχέονται με τρόπο δυσοίωνο, τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος πρέπει να μάθουν την άβολη αλήθεια: μερικές φορές, το σκοτάδι έρχεται από μέρη που δεν το περιμένεις» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της παράστασης.

harrypoter 2

harry-poter 3

harry-poter 4

harry-poter 5

harry-poter 6



Spread the love