Spread the love


Ο Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» σας προσκαλεί σε ένα πλούσιο πολιτιστικό αντάμωμα εθίμων πολλών περιοχών της Ελλάδας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Ιζόλα στην Καλλιθέα.

Πατήστε εδώ: Θέατρο Ιζολα

ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Ο Ηγέχορος είναι πολιτιστικός σύλλογος Πειραιά- Παλλήνης – Καλλιθέας και διοργανώνει την 3η ετήσια θεατρικομουσικοχορευτική του παράσταση με Γενικό τίτλο «Φίλοι μου, καλοί μου φίλοι, ποιος τον κάνει ετούτο τον γάμο;»

INFO

Λίγα λόγια για τη βραδιά: Πάνω από 150 συντελεστές παίρνουν μέρος  σε ένα οδοιπορικό που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, αυτές που τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε χάσει…

ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Μια παράσταση που στόχο έχει να προβάλλει ήθη και έθιμα από αυθεντικούς παραδοσιακούς γάμους διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Χοροδιδάσκαλοι, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, άνθρωποι των Τεχνών τραγούδια, φορεσιές, κείμενα, χοροί, πολύ κέφι και δουλειά σε ένα πραγματικό υπερθέαμα παράδοσης που θα συζητηθεί.

ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Δείτε τον ΗΓΕΡΟΧΟ στο facebook

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η διοίκηση του Συλλόγου μας θέλει να απονείμει τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο του Δήμου Καλλιθέας, και στον γνωστό ερευνητή Γεώργιο Τσούκαλη για την συνεχή προσφορά τους στον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μάρα Χαρμαντά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διοργάνωση: Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ»

Πρόσωπο επαφής με τον Σύλλογό μας:  Κωνσταντίνος Τουλάτος

Email: [email protected]

Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Ιζόλα

Διεύθυνση: Αιγέως και Αγισιλάου, Καλλιθέα (Πατήστε εδώ για την διαδρομή: google -maps

Ημερομηνία εκδήλωσης: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ώρα έναρξης: 19:30

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών – ΗΓΕΧΟΡΟΣ:

“Χορός”… Μια λέξη μικρή με τόση μεγάλη διαχρονική αξία. Μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού μας. Οι λέξεις αυτές συνδέονται στενά μεταξύ τους και συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Τα ήθη είναι οι αντιλήψεις, “οι άγραφοι νόμοι” κάθε κοινωνίας, ενώ τα έθιμα είναι οι πράξεις με τις οποίες εκφράζονται οι αντιλήψεις αυτές. Όταν τα έθιμα επαναλαμβάνονται σταθερά από γενιά σε γενιά, δημιουργούνται οι παραδόσεις.

Όλα αυτά λοιπόν μαζί, μέσα από την πολυετή ενασχόληση μας με τον παραδοσιακό χορό και μουσική αντίστοιχα μας έδωσε το ερέθισμα/κίνητρο της ίδρυσης ενός Συλλόγου που βασικός του γνώμονας θα είναι μέσα από την διδασκαλία των παραδοσιακών χορών να κατανοήσουν τα μέλη και να μεταφέρουν στον υπόλοιπο κόσμο, τη σημασία της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και τις δυνατότητες αξιοποίησης της στην εποχή μας.

Ιδρυτές, δύο άνθρωποι που με την πολυετή τους επαφή και απόφοιτοι της Δώρας Στράτου, από διάφορα πόστα, με την ελληνική λαϊκή παράδοση αποφάσισαν σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα…

Ο Κώστας Τουλάτος και ο Βασίλης Καταομήτρος ελπίζουν και εύχονται σε μια υγιή συνεργασία με όλους εσάς που θα σταθούν δίπλα τους σε αυτό το δύσκολο έργο. Κοινός στόχος και σκοπός όλων είναι η υγιή διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Χορός & Παράδοση!!!

Άρρηκτα συνδεδεμένες ως έννοιες, αποτελούν σημαντικούς τομείς της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ικανούς να γεννήσουν και να κρατήσουν αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα που διαρκούν μέχρι και σήμερα.Spread the love