Spread the love


Η Κέλη Μελά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αφού τελείωσε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, αποφασίζει το πάθος και την αγάπη της για τα εικαστικά φοιτώντας στην Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου υπό την εποπτεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Μαγδαληνού με διάρκειας σπουδών 8 χρόνων.

Στην συνέχεια παρακολουθεί μαθήματα με τους καθηγητές Μαρία Τουρλίδου και Γρηγόρη Κολιζέρα στο ατελιέ τους καθώς και στην Σχολή καλών τεχνών.

Κέλη Μελά

Ξεκίνησε την πορεία της στον Εικαστικό χώρο μέσα από το σχέδιο για να προχωρήσει αργότερα στην εφαρμογή και κατάκτηση του χρώματος!

Κέλη Μελά

Στο έργα της κυριαρχούν εξπρεσιονιστικά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία. Έχει διακριθεί με βραβεία εκ των οποίων τα δύο είναι με τιμητική διάκριση. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σε Ατομική Έκθεση. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε Γκαλερί!!

Κέλη Μελά

Δείτε την Κέλη Μελά στην σελίδα της στο facebook και στο προφίλ της στο facebook

Κέλη Μελά

Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς έγραψε στην κριτική του:

«Η απόλυτη τεχνική της Κέλης Μελά αποτυπώνει βάσεις από βιώματα και εμπειρίες που αυθόρμητα αποδίδει η δημιουργός και κοινωνεί με συγκίνηση στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για ένα πραγματικά νοσταλγικό και ποιητικό ταξίδι στο οποίο επεξεργάζεται νοητικά αρχαιοπρεπείς αποκαλύψεις, θρησκειακές και μεταφυσικές παραπομπές, νύξεις για το υγρό στοιχείο, συνδυασμούς του γυμνού, τοπία της φύσης.

Κέλη Μελά

Μελετώντας τη γραφή της αξίζει να σταθούμε στην ιμπρεσιονιστική και φουτουριστική υφή των μεγάλων έργων τέχνης της και να αναλύσουμε διεξοδικά τις ευρηματικές συλλήψεις της».

Κέλη Μελά



Spread the love