Spread the love


Το γκράφιτι με την κουκουβάγια στο Μεταξουργείο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με διεθνή ΜΜΕ να παρουσιάζουν φωτογραρφίες τους και να περιγράφουν πώς μια… ζωγραφιά σε γκρίζους τοίχους μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε μια ολόκληρη γειτονιά.

Το γκράφιτι εκείνο, που μερικούς μήνες μετά τους διθύραμβους βανδαλίστηκε με αγνώστους με ροζ σπρέι, αποτελεί δημιουργία του διάσημου street artist από το Μπαλί με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο WD (Wild Drawing).

Φυσικά, ο καλλιτέχνης δεν έμεινε στην κουκουβάγια. Ο ίδιος αποκάλυψε το νέο του έργο τέχνης, που κοσμεί πλέον  μια γωνιά της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Το γκραφίτι ονομάζεται «House of Venom» και απεικονίζει ένα φίδι κουλουριασμένο μέσα σε έναν μυστικιστικό βωμό.

φίδι http://lifeviews.gr/politismos/2017/02/vandalisan-tin-koukouvagia-tis-athinas/ http://lifeviews.gr/politismos/2017/02/vandalisan-tin-koukouvagia-tis-athinas/

House of Venom, Athens Greece 2017

Details of the House of Venom, Athens Greece 2017instagram.com/wd_wilddrawing

Δημοσιεύτηκε από WD street art στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Η κουκουβάγια – γκράφιτι του Μεταξουργείου

Όποιος περνάει από την οδό Παλαιολόγου 50 στο Μεταξουργείο δεν γίνεται να μην κοιτάξει το υπέροχο γκράφιτι με την κουκουβάγια!

Η επιβλητική εικόνα είναι έργο του καλλιτέχνη WD και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Η κουκουβάγια έχει γίνει viral και μοιράζεται στο Reddit, το Imgur και σε όλα τα social media.

φίδι

«Η Γνώση μιλάει, η Σοφία ακούει», γράφει στο Instagram, όπου ανάρτησε την φωτογραφία.

«Το ζώο συμβολίζει τη σοφία και την ίδια στιγμή είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς, που έδωσε το όνομά της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη πλευρά η κουκουβάγια ως πουλί, είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή μακρινή όραση της, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει μια πραγματικά σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι καιρός να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος».

Πριν λίγο καιρό όμως κάποιοι ασυνείδητοι βανδάλισαν αυτό το κόσμημα που ομορφαίνει την Αθήνα.

 



Spread the love