Spread the love


Μπιενάλε Φοιτητών στο λιμάνι. Φοιτητές από τις Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας βγάζουν τις δημιουργίες τους από τα εργαστήρια και εκθέτουν τα έργα τους στο κοινό.

 

 

Το πρώτο βήμα στον δημόσιο χώρο επιχειρούν 95 φοιτητές-καλλιτέχνες, που μετέχουν με τις εικαστικές τους δημιουργίες στην 8η Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδoς, η οποία φιλοξενείται απο μεθαύριο Παρασκευή 28 Απριλίου (εγκαίνια στις 8 το βράδυ), στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Δείτε το site της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για επιλογές έργων από τη νέα εικαστική παραγωγή, όπως αυτή “γεννιέται” και φιλοτεχνείται στα εργαστήρια των σχολών και των τμημάτων Καλών Τεχνών όλης της χώρας.

Έτσι, τα έργα 95 φοιτητών-καλλιτεχνών από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, “βγαίνουν” για πρώτη φορά απο τα εργαστήρια δημιουργίας τους και εκτίθενται σε κοινό και κριτικούς.

Δείτε το site της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνα

Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρογλυπτικής, μικτής τεχνικής, βίντεο και εγκαταστάσεις, που αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανησυχίες των εκκολαπτόμενων καλλιτεχνών στους ιδιότυπους καιρούς μας.

Η Μπιενάλε ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας, καθώς στη διοργάνωση εντάχθηκαν η Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και αργότερα το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό ως και τις 22 Ιουλίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το site του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης

 



Spread the love