Spread the love


«Είσαι Πουλί, αυτό μην το ξεχνάς». Το 1936 τα πρώτα Σμήνη ανοίγουν τα φτερά τους στην Αθήνα. 80 χρόνια μετά ο Κλάδος Πουλιών παρουσιάζει την ιστορία του σε μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Αρχειακό υλικό, πρωτότυπα χειρόγραφα, φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα από την πλούσια ιστορία του Κλάδου Πουλιών στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς τεκμηριώνουν το σπουδαίο έργου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην ελληνική κοινωνία.

Την έκθεση συνοδεύει η έκδοση επετειακού λευκώματος που αποτυπώνει την ιστορία του Κλάδου Πουλιών από ολόκληρη την Ελλάδα, με ιστορικά γεγονότα από την ίδρυση του Κλάδου, παλαιότερες εκδόσεις και εκπαιδευτικά παιδαγωγικά προγράμματα προηγούμενων χρόνων, τους Εφόρους του Κλάδου Πουλιών και το έργο τους, ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, αποτέλεσμα μια μεγάλης έρευνας που διήρκησε παραπάνω από 10 μήνες .

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 19:00, στο Μουσείο Μπενάκη – κτήριο οδού Πειραιώς.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον Κλάδο Πουλιών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

80 Χρόνια ανοίγουμε φτερά και προχωράμε για άλλα τόσα!

Σας περιμένουμε όλους!

Λίγα λόγια για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Με δυναμικά εβδομαδιαία προγράμματα, μέσα στις αυτοδιοικούμενες Ομάδες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες, την προσωπικότητά τους και να γίνουν ενεργοί πολίτες. Επιδιώκοντας τα προγράμματα να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων, οι Ομάδες είναι χωρισμένες σε 4 ηλικιακούς Κλάδους:

Αστέρια, 5 έως 7 ετών.

Πουλιά, 7 έως 11 ετών.

Οδηγοί, 11 έως 14 ετών.

Μεγάλοι Οδηγοί, 14 έως 17 ετών.

Ο Οδηγισμός ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα πριν από 85 χρόνια (1932 – 2017) και αριθμεί σήμερα 12.500 μέλη, παιδιά και εφήβους από 5 έως 18 ετών σε 111 πόλεις της χώρας. Τα προγράμματα σχεδιάζουν, υποστηρίζουν και υλοποιούν 3.200 ενήλικες εθελοντές οι οποίοι εκπαιδεύονται συστηματικά. Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργοί πολίτες έχουν υπάρξει μέλη του.

Επικοινωνία

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Ξενοφώντος 10, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-3236548, 210-3235794
E-mail: s[email protected]

Facebook 

 



Spread the love