Spread the love


Eκατόν πενήντα ποιητές και διακόσια ποιήματα χώρεσαν στην έκδοση ενός χάρτη για την ποίηση της Ελλάδας με τίτλο «Η Ελλάδα ταξιδεύει, ολοένα ταξιδεύει» (από τις εκδόσεις Ιωλκός). Στο επίκεντρο οι τόποι της χώρας, μικροί και μεγάλοι, συμβολικοί, ιδωμένοι μέσα από την ποιητική ματιά.

Την επιλογή και την ανθολόγηση υπογράφει ο Θανάσης Νιάρχος, ο οποίος και οργανώνει ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου.

 Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, η υπουργός Πολιτισμού αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθούν μαζί για να διαβάσουν ποίηση. Η Λυδία Κονιόρδου θα απαγγείλει την «Σαντορίνη» του Γιώργου Σεφέρη ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης το «Τι μου έμαθε ο Ταϋγετος» του Νικηφόρου Βρεττάκου και τη «Γη της Βοιωτίας» του Οδυσσέα Ελύτη. Η Κική Δημουλά θα διαβάσει το δικό της «Πάσχα προς Σούνιον» και την «Επίδαυρο» του συζύγου της, ποιητή, Αθου Δημουλά ενώ τιμής ένεκεν θα απαγγείλει το «Φως πάνω από τις Δήλες» του Νίκου Καρύδη, του εκδότη (Ικαρος). Εκεί θα είναι και η Μαρίνα Καραγάτση, διαβάζοντας απόσπασμα από το ποίημα του Ελύτη «Ο ήλιος, ο ηλιάτορας».

Ποίηση θα διαβάσουν επίσης ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νάνος Βαλαωρίτης, ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, ο Βαγγέλης Χρόνης, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Μάνος Καρατζογιάννης ενώ θα μιλήσουν ο Θανάσης Βαλτινός και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Η ανθολογία, αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ο ποιητής Θανάσης Νιάρχος τα δύο τελευταία χρόνια, συνδυάζει πλούτο, ποικιλία και μια «σύντομη» ιστορία της ελληνικής ποίησης.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο Polis Art Café (στην ταράτσα της Στοάς του Βιβλίου), στις 19.30. Είσοδος ελεύθερη

Facebook



Spread the love