Spread the love


Με αφορμή το επικείμενο Φεστιβάλ δρόμου, που θα λάβει χώρα στο νησί της Σύρου, θα ήθελα να σας επισημάνω κάποιες ενότητες καθώς και να σας γνωστοποιήσω ανάγκες και σημεία, στα οποία μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι, αποτελεσματικοί και ελπιδοφόροι.

Το Stray Art Festival, η πρώτη γιορτή τέχνης του δρόμου, που θα διεξαχθεί στη Σύρο, το διάστημα 22-24 Σεπτεμβρίου 2017, είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ, που προάγει την αστική κουλτούρα παράλληλα με το ειδοποιό, ντόπιο ιδίωμα του νησιού.
Επιτυγχάνεται ένας τέλειος συγκερασμός ξενόφερτου στοιχείου (η τέχνη του δρόμου ή αλλιώς street art, όπως συνηθίζεται να λέγεται, ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από έναν καλλιτέχνη, ονομαζόμενο Sidewalk Sam, ο οποίος ξεκίνησε να ζωγραφίζει στους δρόμους της Βοστόνης το 1972) και ελληνικότητας, με την έννοια της συνάντησης σε δρόμους και πλατείες.
Μιας συνάντησης που μπορούσε και μπορεί να καταλήξει σε ατέρμονο γλέντι. Υποστηρίζοντας σθεναρά ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτή που ανέλαβε η ομάδα “Σπινθήρας” σε συδυασμό με την ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και την σύμπραξη της εταιρείας Action Εστί”, μπορούν να ανασυστήσουν το κομμάτι του πολιτισμού (ορίζοντάς το ως κομμάτι το οποίο πρέπει να είναι προσιτό και μεγαλειώδες σε όλο και περισσότερους ανθρώπους- ακόμη και μέσα στη δυστοκία της κρίσης), απευθύνουμε πρόταση συνεργασίας σε φορείς που μπορούν, με την υλική και ηθική τους ενίσχυση, να συστήσουν ένα φεστιβάλ διαφορετικό, υποσχόμενο, δυναμικό και άκρως κερδοφόρο για το νησί μας.
 
Για τρεις μέρες η Σύρος θα μετατραπεί σε κοιτίδα πολιτισμού, με τους δρόμους της να χτυπούν στο ρυθμό της ζωής, της τέχνης και της αισιοδοξίας. Και μην ξεχνάμε: αυτό το αφηρημένο “έξω”, που πολλές φορές μπερδεύεται στις κουβέντες μας, μπορεί να επιφυλάσσει μια πραγματική γιορτή τέχνης και ωραίου απροσδόκητου.


Spread the love