Spread the love


Μία από τις σημαντικότερες παρουσιάσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής ζωγραφικής πραγματοποιείται στο Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα. 

Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την έκθεση του «3ου Βραβείου Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής», που αποτελεί ήδη θεσμό στη σύγχρονη εικαστική σκηνή.

Στον ανοιχτό διαγωνισμό που διεξήχθη, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, από τους οποίους επιλέχθηκαν οι 20 καλύτεροι για να εκθέσουν το έργο τους.

Μόσχος Νίκος

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στα εγκαίνια της έκθεσης στις 4 Οκτωβρίου.

Στόχος του βραβείου είναι να αναδείξει τη δουλειά νέων ανθρώπων και να προβάλλει εικαστικές τάσεις του σήμερα.
Επιδιώκει την επιβράβευση της αισθητικής ποιότητας και της μορφολογικής ιδιαιτερότητας, αλλά και την παρουσίασή τους στο ευρύ κοινό.

Στηρίζοντας έμπρακτα τους αναδυόμενους δημιουργούς, το μουσείο στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους να εκφραστούν μέσω της ζωγραφικής στο σύγχρονο καλλιτεχνικό πεδίο.

Μιχαηλίδης Χρίστος

Οι επιλεχθέντες καλλιτέχνες
Andreani Giulia, Axente Teodora, Bataillard Marion, Csató József, Haack Simone, Szczekan Ewa, Αντάρτη Άννα, Βαλσαμάκη Χρύσα, Γιαννόπουλος Χρήστος, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κροντήρη Αφροδίτη, Κρυσταλλά Ασπασία, Λημναίος Γιάννης, Μιχαηλίδης Χρίστος, Μόσχος Νίκος, Πέρρος Βασίλης, Ρούτσης Γκέντση, Σαλπιγκίδης Γιώργος, Φλέσσα Δέσποινα, Φραγκάκης Δημήτρης

Πέρρος Βασίλης

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής
-Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, Καθηγητής & Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
-Κυριάκος Κουτσομάλλης, Διευθυντής Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
-Κατερίνα Κοσκινά, Διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
-Πάνος Χαραλάμπους, Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
-Pat Andrea, Ζωγράφος, τέως καθηγητής της École des Beaux-Arts στο Παρίσι
-Χρόνης Μπότσογλου, Ζωγράφος, τέως Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
-Βλάσης Φρυσίρας, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Μουσείου Φρυσίρα


Haack Simone

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι αποκλειστικός δωρητής της έκθεσης για το 3ο Βραβείο Φρυσίρα Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής

Csató József

Το Μουσείο Φρυσίρα, είναι το μοναδικό Μουσείο Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής στον ελλαδικό χώρο.  Ιδρύθηκε από την οικογένεια Βλάση Φρυσίρα στην οποία ανήκει η διοίκηση του ιδρύματος και συνιστά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι συλλογές του απαρτίζονται από έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και χαρακτικών Ευρωπαίων καλλιτεχνών μέσα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι τάσεις, τα πρόσωπα και η φιλοσοφία της ανθρωποκεντρικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής μετά το 1940

Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3,7 Πλάκα

 

 



Spread the love