Spread the love


Με νέες δημιουργίες και τίτλο «“Ιδεογραφικά αγγεία”, “Ideographic pots”, 18 χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”», το συλλεκτικό εικαστικό Ημερολόγιο 2018 του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου εκδίδεται από το Αρχείο “Fototanism”.

Η πρώτη κυκλοφορία του Ημερολογίου θα γίνει στο Art Studio Est – La Chambre, στο πλαίσιο των Art Weekends, την Παρασκευή  29 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, και του εορταστικού “Open Studio”, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

 Οι σελίδες – μήνες του Ημερολογίου περιλαμβάνουν μια σειρά επιζωγραφισμένων πήλινων χρηστικών αγγείων. Η φωτογράφηση των έργων έγινε από τον καλλιτέχνη Ramadan Margjoka και η αισθητική επιμέλεια έκδοσης και εκτύπωσης από τη Ραλλού Καρτέρη. Όπως κάθε χρόνο, αριθμός Ημερολογίων θα προσφερθεί δωρεάν σε Πινακοθήκες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 

Σε ψυχικές οδούς και στις διακλαδώσεις του νου

Η επιζωγράφηση αντικειμένων, όπως βάζα με επιχρώσεις από παστόζο λάδι και αγκάθια τριανταφυλλιάς, μεταλλικοί δίσκοι, ξύλινες και πέτρινες ready made φόρμες με μικτές τεχνικές, είναι οικεία στον Κώστα Ευαγγελάτο από τα εφηβικά του χρόνια, Ο καλλιτέχνης επιζωγραφίζει τα πήλινα αγγεία με τα εννοιολογικά συμβολικά στοιχεία που χρησιμοποιεί συχνά στα έργα του, σε συνδυασμό με λαϊκά και κλασικά μοτίβα.

Η ιστορικός τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, αναφέρει για τον Κώστα Ευαγγελάτο: «Η ιδιοσυστασία του συνθέτει ένα πλούσιο έργο, που, άλλοτε αλληγορικό και συμβολικό, εμπνευσμένο από την ανθρώπινη παρουσία και επικεντρωμένο στον ψυχισμό του, αναφέρεται με λυρική διάθεση στον συναισθηματικό του κόσμο. Συνεχίζει τις διαδρομές στην αναζήτηση των ψυχικών οδών και στις διακλαδώσεις του νου.

Το προσωπικό ιδίωμά του βασίζεται στην ποιότητα του σχεδίου και στην εσωτερικότητα, με χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις, διεισδυτικές ματιές που καθορίζονται από την ένταση της σχεδιαστικής γραμμής και εννοιολογικά στοιχεία που πάντα διευρύνει με στιλιστικές τάσεις και θεματογραφικές περιοχές, συνεχίζοντας διαρκώς την προσωπική του έρευνα».

Πληροφορίες

Art Studio Est – La Chambre: Πρατίνου 87 και Αντήνορος (πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη) – Αθήνα, τηλ.: 210 7294259 και 6944 621286.



Spread the love