Spread the love


Νέα δεδομένα στις ξεναγήσεις αρχαιολογικών χώρων δημιουργεί η εταιρία Handsup απαντώντας στις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα στην ακοή να μετέχουν σε δράσεις που απευθύνονται σε όλα τα ενδιαφέροντα κοινά.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σταθάκης γενικός διευθυντής της Handsup είναι η πρώτη φορά που διοργανώθηκε δωρεάν θεματική ξενάγηση στην αρχαία Αγορά της Αθήνας για κωφούς και βαρήκοους και μάλιστα είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Όπως εξηγεί, «περισσότεροι από πενήντα κωφοί και βαρήκοοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν, σε 2 οργανωμένα group, τις ξεναγήσεις με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και απόλαυσαν για πρώτη φορά όσα ανεμπόδιστα εμείς παρακολουθούμε στην καθημερινότητα μας».

Η ξενάγηση περιλάμβανε τα σημαντικότερα σημεία της Αρχαίας Αγοράς, όπως την Οδό Παναθηναίων, το Ναό του Ηφαίστου, τη Στοά Αττάλου. Υπεύθυνη Αρχαιολόγος ήταν η Μαριαλένα Χριστοπούλου, από την ομάδα της Greeking.me, ενώ η παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έγινε από την Τσαρσιαλίδη Έλενα, Φουντά Ροζαλία, Ιορδανίδου Ουρανία αλλά και τον Γιώργο Στάθη της HandsUp.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχει και ζωηρό ενδιαφέρον και για ξένους επισκέπτες της χώρας, κάτι που όπως τονίζεται συμβάλλει στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν στην Ελλάδα οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Το επόμενο βήμα αφορά την ξενάγηση της Ακρόπολης, πάντα για άτομα που έχουν πρόβλημα στην ακοή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Spread the love