Spread the love


Το έργο του Γάλλου ζωγράφου εκτιμάται γύρω στα 800.000 ευρώ

Στον χώρο αποσκευών ενός υπεραστικού λεωφορείου, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, εντοπίστηκε πίνακας του Εντγκάρ Ντεγκά, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μια απροσδόκητη εξέλιξη που ήρθε λόγω τυχαίων ελέγχων σε τροχοφόρα που διενεργεί καθημερινά στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους η Αστυνομία.

Ο Γάλλος ζωγράφος του 19ου αιώνα, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του κινήματος του Ιμπρεσιονισμού και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τους πίνακες και τα γλυπτά του με θέμα μπαλαρίνες, ζωγράφισε τον πίνακα «Οι χορωδοί» το 1887. Ο πίνακας είχε κλαπεί πριν εννιά χρόνια από ένα μουσείο της Μασσαλίας και από τότε η τύχη του αγνοούταν.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κανείς από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν δήλωσε κάτοχος του πίνακα, και το Μουσείο του Ορσέ επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντικός. Η τιμή του ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ περίπου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Φρανσουάζ Νισέν, δήλωσε χαρούμενη για την ανάκτηση ενός έργου «του οποίου η εξαφάνιση ήταν βαριά απώλεια για την ιμπρεσιονιστική κληρονομιά της Γαλλίας».



Spread the love