Spread the love


Ηδη απο το τέλος του 20ου αιώνα πολλοί συγγραφείς αμφισβήτησαν την ύπαρξη του Ιησού Χριστού και υποστήριξαν την άποψη ότι πρόκειται για μιά Ιδέα και όχι για ένα πραγματικό πρόσωπο. Ομως οι ιστορικές πηγές τους διαψεύδουν. Τα ντοκουμέντα δεν επιδέχονται διάψευση.

Αλλωστε στους αρχαίους χρόνους δεν υπήρχε καμμία συζήτηση αν ο Ιησούς Χριστός υπήρξε η όχι. Ο πρώτος που αναφέρεται στον Ιησού Χριστό είναι ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του. Γράφτηκαν μόλις 25 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ενώ πλήθος βιογραφικό στοιχεία υπάρχουν και στην Καινή Διαθήκη που χρονολογείται μόλις 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού. Και επειδή ορισμένοι θα πούν, ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις χριστιανικές πηγές, συνεχίζουμε.

Ο πρώτος μη χριστιανός που αναφέρεται στην ύπαρξη και την ζωή του Ιησού είναι ο Ιουδαίος συγγραφέας και ιστορικός Φλάβιος Ιωσήφ. Εγραψε την ιστορία των Ιουδαίων το 93 μ.χ. Εχει δύο αναφορές στον Ιησού. Κι αν η πρώτη θεωρείται ότι έχει διορθωθεί από τους μεταγενέστερους χριστιανούς αντιγραφείς του κειμένου του, η δεύτερη θεωρείται αυθεντική. Και γράφει για τον Ιάκωβο, «τον αδελφό του Ιησού, τον αποκαλούμενο Χριστό». Δεν είναι όμως ο μόνος. Οι Ρωμαίοι συγγραφείς Τάκιτος και Πλίνιος επίσης αναφέρονται σε βιογραφικό στοιχεία της ζωής του Ιησού, μόλις 20 χρόνια μετά τον Φλάβιο Ιωσήφ, που επιβεβαιώνονται και από τις Γραφές.

Αλλά και παγανιστές συγγραφείς όπως ο Λουκιανός και φιλόσοφος Κέλσος, κάνουν αναφορές στον «άνθρωπο Ιησού» που έζησε και πέθανε στην Ιουδαία επι εποχής Πόντιου Πιλάτου. Ο τελευταίος που αμφισβήτησε την ύπαρξη του Ιησού ήταν ο διάσημος γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Ονφρέ. Ομως οι ιστορικές πηγές τον διαψεύδουν. Για τους ιστορικούς δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι ο Ιησούς υπήρξε πραγματικό, ιστορικό πρόσωπο. Οπως γράφει ευφυώς ο καθηγητής του Καίμπριτζ Σάιμον Γκάθερκολ, ο Ιησούς έζησε και πέθανε. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν πέθανε…και έζησε. Αλλά αυτό ξεπερνά την ιστορική έρευνα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή Iefimerida.gr



Spread the love