Spread the love


Εντονα κόκκινα και αφηρημένα στοιχεία κυριαρχούσαν στα ζωγραφικά του έργα. Ήταν ίσως μία πτυχή του Χάρρυ Κλυνν που ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε.

Ηταν ζωγράφος, ενεργός, με μεγάλη παραγωγή και πολλές εκθέσεις.

Το ταλέντο του το πήρε από τον ζωγράφο πατέρα του Νίκο Τριανταφυλλίδη. Μεγάλωσε μέσα στα χρώματα, επηρεασμένος από μικρή ηλικία δημιούργησε εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, άλλα με τον κλασικό τρόπο, πινέλο και χρώματα και άλλα με τη βοήθεια των νέων μέσων, με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μικρός έπαιρνα τα πινέλα του πατέρα μου και τ’ ανακάτευα

«Tα χρώματα πάντα με πείραζαν, πάντα με τυραννούσαν. Μικρός έβλεπα πίσω τους σκιές, άκουγα φωνές και ανάσες… Τρόμαζα! Έπαιρνα τότε τα πινέλα του πατέρα μου και τ’ ανακάτευα. Ήταν σα να ’θελα να συμφιλιωθώ μαζί τους, να τα ξορκίσω, αλλά δεν τα κατάφερνα» είχε δηλώσει. «Οι σκιές, οι φωνές και οι ανάσες πάντα μ’ ακολουθούν… Το κίτρινο του Θεού που λέω στα βιβλία μου, το μπλε, το κόκκινο και το μαύρο… Ενήλικη προσπάθεια συμφιλίωσης με τα χρώματα θα ονόμαζα, λοιπόν, αυτή τη δουλειά μου. Μόνο που τώρα  ήταν Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το… ποντίκι! Αλλά το κίτρινο πάλι κίτρινο είναι και οι ανάσες και οι φωνές το ίδιο πάλι ακούγονται…».

Πρώτη ατομική του έκθεση το 1998 στον «Εικαστικό Κύκλο» στην Αθήνα με 35 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων φιλοτεχνημένα με ηλεκτρονικό υπολογιστή και τίτλο της έκθεσης «Κόκκινη Γραμμή».

Ακολουθούν

Δεύτερη ατομική έκθεση: Τον Δεκέμβριο του 2008 παρουσιάζει στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Ιανός» στη Θεσσαλονίκη 32 επιλεγμένα έργα (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά), με τον τίτλο «Με τα χρώματα του Χάρρυ».

Τρίτη ατομική έκθεση: 7-22 Ιουλίου 2009 στο Πλωμάρι Λέσβου, στην «Αίθουσα Τέχνης Βενιαμίν ο Λέσβιος», με 20 έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Με το χέρι στην καρδιά».

ΤζόκερΤζόκερ

Τέταρτη ατομική έκθεση: 12-25 Νοεμβρίου 2009 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στην «Πολυχώρος τέχνης REMEZZO», με 50 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «Μεταμεσονύκτιος Παράστασις».

ΗΘοποιός σημαίνει φωςΗΘοποιός σημαίνει φως

Πέμπτη ατομική έκθεση: 14Απριλίου-8 Μαίου 2010 στην Αλεξανδρούπολη, στην «Γκαλερι ART», με 38 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά μελάνια και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «ΘΙΑΣΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ».

Έκτη ατομική έκθεση: 17 Μαίου-28 Μαίου 2011 στην Καρδίτσα, στην «Γκαλερι F», με 20 έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ».

ΓκέτοΓκέτο

Έβδομη ατομική έκθεση: 1-10 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα τέχνης του «Mediterranean VILLAGE hotel & spa» στην Παραλία Κατερίνης-Olympus Riviera με 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20»

19 Μαϊου Ποντιακή γενοκτονία 19 Μαϊου Ποντιακή γενοκτονία

Όγδοη ατομική έκθεση: 22 Δεκεμβρίου 2012-4 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα τέχνης του Δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (ΛΙΤΟΧΩΡΟ) με 10 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά). Τίτλος της έκθεσης: «ΜΝΗΜΕΣ»

Πηγή:iefimerida.gr



Spread the love