Spread the love


Παρουσιάζει την απώλεια που νιώθουν οι γονείς όταν χάνουν τα παιδιά τους

Το καλλιτεχνικό έργο «Emptiness of the Soul», είναι ίσως η πιο επίκαιρη εικόνα που θα μπορούσε κανείς να δει τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για το γλυπτό που καθήλωσε τον πλανήτη με την θέα του και έκανε παραπάνω από κατανοητό το μήνυμα του.

Πρόκειται για ένα έργο του  Albert György  – Ginevra, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι «Melancholy» και βρίσκεται από το 2012, σε κεντρικό δρόμο της Γένεβας, στη Σουηδία, ενός σκοπός του είναι να παρουσιάσει τη ματαιότητα που στοιχειώνει τη ζωή ενός γονιού που έχει χάσει το παιδί του.

Χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες γύρω από το εν λόγω γλυπτό, φήμες θέλουν τον καλλιτέχνη να έχει βιώσει αυτήν την κατάσταση και να θέλησε να την μετατρέψει σε τέχνη, καταλήγοντας στη δημιουργία αυτού του σιωπηρού, μα τόσο δυνατού έργου.

Το άγαλμα, απεικονίζει έναν άνθρωπο, ακαθόριστου φύλου, που κάθεται σκυφτός σε ένα παγκάκι, με τα χέρια σταυρωμένα στα πόδια, ενώ αυτό που συγκλονίζει όποιον το κοιτάξει, είναι το τεράστιο κενό που τον διαπερνά, το οποίο συμβολίζει το ατελείωτο κενό που νιώθει ένας γονιός, του οποίου το παιδί έφυγε από τη ζωή.

Το εν λόγω γλυπτό μάλιστα, είναι το πρώτο στο είδος του που κατάφερε να γίνει viral στα social media και να κοινοποιηθεί εκατομμύρια φορές από τους χρήστες. Τον λόγο, μπορείτε να τον αντιληφθείτε βλέποντας το.



Spread the love