Spread the love


Τον γύρο των Βρετανικών μέσων κάνει αυτή η είδηση, όπου ένας Βρετανό βρήκε αρχαίο αμφορέα στην θάλασσα την ώρα που κολυμπούσε σε θάλασσα του ξενοδοχείου του.

Κι όμως η Βρετανική εφημερίδα «Metro», αναφέρει πως ένα ταξίδι στην Ελλάδα μπορεί να σου αφήσει εκτός από πολλές όμορφες αναμνήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως το να βρεις ένα… αρχαίο αγγείο την ώρα που κολυμπάς.

Συγκεκριμένα,  ένας Βρετανός τουρίστας την ώρα που κολυμπούσε, έβγαλε φωτογραφίες στον βυθό έτσι ώστε να έχει να θυμάται για πάντα αυτό το μαγευτικό τοπίο.

Αρχαίος αμφορέας από την βυζαντινή περίοδο.Αρχαίος αμφορέας από την βυζαντινή περίοδο.

Ωστόσο, όταν κοίταξε τις φωτογραφίες του παρατήρησε ένα στρογγυλό πράγμα που ξεχώριζε στον βυθό.

Στην αρχή σκέφτηκε πως επρόκειτο για κάτι φρικιαστικό, όπως ανθρώπινο κεφάλι, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει έναν ναυαγοσώστη και μαζί με μία σανίδα ιστιοπλοΐας να πάει να διερευνήσει το σημείο.

Βρέθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα σε παραλία ξενοδοχείου. Βρέθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα σε παραλία ξενοδοχείου.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αυτό που ξεχώριζε ήταν ένας αμφορέας, ένα είδος αγγείου δηλαδή που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια για την αποθήκευση και την μεταφορά κρασιού, λαδιού ή σίτου.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το αγγείο είναι καλυμμένο με κοχύλια, ενώ το πολύτιμο αντικείμενο χρονολογείται από την βυζαντινή περίοδο και συγκεκριμένα μεταξύ 12ου και 13ου αιώνα μ. Χ.

Το εντυπωσιακό αγγείο φανερώθηκε στις υποβρύχιες φωτογραφίες τουρίστα. Το εντυπωσιακό αγγείο φανερώθηκε στις υποβρύχιες φωτογραφίες τουρίστα.

Ο αμφορέας βρέθηκε στην παραλία της Αρίνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές για την εύρεσή του.

Φωτογραφίες: neakriti.gr

 



Spread the love