Spread the love


Συνέντευξη που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Αντώνης Ρέμος στην τουρκική Hurriyet, που μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ΑΪβαλί, τη Θεσσαλονίκη και  αλλά και για την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην παραλία του Μπόντρουμ ο γνωστός τραγουδιστής -ο πιο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής σύμφωνα με το άρθρο- μίλησε με τον δημοσιογράφο της Ηurriyet και έφαγε σε ένα τραπέζι πάνω στο κύμα, χαλαρός και ξυπόλητος και ευδιάθετος.

Η εισαγωγή του άρθρου ήταν αποθεωτική για τον Αντώνη Ρέμο, αφού ο αρθρογράφος του έπλεξε το εγκώμιο αναφέροντας ότι στις συναυλίες του έχουν παρευρεθεί ονόματα όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Χούλιο Ιγκλέσιας, ενώ οι θαυμαστές του ξέρουν σχεδόν όλα τα τραγούδια του απ’ έξω αφού πρόκειται για τον δημοφιλέστερο τραγουδιστή της χώρας.

Αντικείμενο της κουβέντας οι σχέσεις ανδρών γυναικών, το ζήτημα της δημοκρατίας, η πειθαρχία που επεδείκνυε ο μπαμπάς του, αλλά και το «επίμαχο», οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ο Κεμάλ Ατατούρκ ως προσωπικότητα.

Αντώνης Ρέμος

Συγκεκριμένα ο Ρέμος αναφερόμενος στον «πατέρα» του σύγχρονου τουρκικού έθνους δήλωσε: «Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκης υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».

Για τα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων είπε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς;»..

Αντώνης Ρέμος

Για την ανάδειξη της οικίας του Κεμάλ από τον Γιάννη Μπουτάρη: «Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότο το μνημείο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς».

Για τις ρίζες του από το Αϊβαλί: «Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».

Για το πράγμα που έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή του: Για το ποδόσφαιρο. Ήμουν επικεφαλής μίας ομάδας και μέσα σε τρία χρόνια έχασα όλα μου τα λεφτά, ό,τι είχα καταφέρει στη ζωή μου το έχασα από αυτό. Παρόλα αυτά μετά από αυτή την εμπειρία αισθάνομαι ότι έγινα πιο δυνατός και σίγουρα μετά από αυτό δεν θέλω ποτέ να χάνω.

Δείτε το άρθρο εδώ: hurriyet.com.tr

Πριν λίγη ώρα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook απάντησε ο δημοφιλής τραγουδιστής, για τον σάλο που έχει ξεσηκώσει η συνέντευξή του που έδωσε ευρισκόμενος στην Αλικαρνασσό (Bodrum) στην τουρκική εφημερίδα..

Δείτε τον Αντώνη Ρέμο στο facebook

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Αντώνης Ρέμος:

«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις.

Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου.

Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα.

Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί.

Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα.»



Spread the love