Spread the love


100 Μέτρα: Η πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου»: 3,8 χλμ κολύμβηση, 180 χλμ ποδηλασία και 42′ τρέξιμο.

100 Μέτρα: Η πραγματική ιστορία ενός άντρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου»: 3,8 χλμ κολύμβηση, 180 χλμ ποδηλασία και 42′ τρέξιμο.

Ο Μαρσέλ  Μπαρένα  στηρίζεται σε  μια πραγματική ιστορία , που έχει ως μότο της ότι « η παραίτηση δεν είναι επιλογή»,  και κάνει τα πάντα για να  μας συγκινήσει,  αν στην πραγματικότητα  δεν χρειαζόταν όλη αυτή η προσπάθεια.

Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν.

Όταν η  σύζυγος του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους, με τον οποίο ο Ραμόν έχει συγκρουσιακή σχέση, όπως όλοι οι γαμπροί με τους πεθερούς τους, η καθημερινότητά του ανατρέπεται.

Όμως η  ζωή  τού επιφυλάσσει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη: ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι σύντομα δεν θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.
Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια  να τον καταβάλλει, ή να παλέψει.

Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, αποφασίζει  να λάβει μέρος σε ένα τρίαθλο. Την προπόνησή του αναλαμβάνει ο πεθερός του, που με τον δικό του τρόπο τού μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς, που του θέτει η ασθένειά του.

Περιγράφοντας με χιούμορ τις διαπροσωπικές σχέσεις του Ραμόν με τη γυναίκα του, τον πανέξυπνο γιο του και τον   ιδιαίτερο πεθερό του,  αλλά και την καθημερινότητα  ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ζήσει μια κανονική ζωή ενώ μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για θεραπείες, ο Μπαρένα επιλέγει μια στρωτή και κλασική αφήγηση στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

Μερικές φορές πέφτει στην λούπα της εύκολης συγκίνησης και προσπαθεί να εκβιάσει το  συναίσθημα του θεατή, ενώ η ίδια του η ιστορία αρκεί και με το παραπάνω για να επιτύχει τον στόχο του.
Ταυτόχρονα μας οδηγεί σε μιας χολιγουντιανής αισθητικής  happy end, όπου όλοι έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα, ενώ η ευτυχία του Ραμόν στην ουσία είναι η ίδια  του η δύναμη, χωρίς διαφημιστικής λογικής εικόνες.

Δείτε το Facebook της ταινίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Πορτογαλία/Ισπανία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρσέλ Μπαρένα

ΣΕΝΑΡΙΟ: Μαρσέλ Μπαρένα

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεθ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τσάβι Γκιμένεζ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ροντρίγκο Λεάο

ΜΟΝΤΑΖ: Νάτσο Ρουίζ Καπίγιας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 108′

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ:

ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films

Δείτε και άλλα trailer ταινιών στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

100 Μέτρα

100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα 100 Μέτρα



Spread the love