Spread the love


Κυρία Σλόαν: Πολιτικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 2016 (132) σε σκηνοθεσία Τζον Μάντεν και πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Τζον Λίθγκοου, Γκούγκου Μπάθα- Ρο, Μαρκ Στρονγκ.

Κυρία Σλόαν: Πολιτικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 2016 (132) σε σκηνοθεσία Τζον Μάντεν και πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Τζον Λίθγκοου, Γκούγκου Μπάθα- Ρο, Μαρκ Στρονγκ.

Η ιστορία μιας αδίστακτης λομπίστριας του χώρου της πολιτικής, γνωστή για το απαράμιλλο ταλέντο της και την επιθυμία της να κερδίσει με κάθε κόστος, μέσα από τη σύγκρουση της με τα συμφέροντα που ελέγχουν το εμπόριο όπλων… Λομπίστες στην Ουάσιγκτον, σκιές στον Λευκό Οίκο. Ο Τζον Μάντεν με την «Κυρία Σλόαν» του φτιάχνει ένα πολιτικό θρίλερ παλιάς κοπής.

Η νέα ταινία του δημιουργού των «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», «Proof» κλπ. διαθέτει τον αέρα ενός σφιχτοδεμένου, αγωνιώδους θρίλερ για τα σκοτεινά δωμάτια και τις ανίερες πολιτικές συμμαχίες στην Ουάσιγκτον αλλά και τη λάμψη ενός ισχυρού γυναικείου πορτρέτου που έχει ως βασικό προτέρημα του τη στιβαρή και γεμάτη αμφισημία ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν.

Η «Κυρία Σλόαν» ξεκινάει από τη δεξαμενή των παραδοσιακών φιλμ του είδους (τα αλληγορικά και συμβολικά στοιχεία του φιλμ θυμίζουν τις κορυφαίες στιγμές των Πάκουλα, Λιούμετ, Πόλακ και Πρέμινγκερ ) και μετουσιώνει την πεσιμιστική άποψη του βρετανού για τη σύγχρονη πολιτική διεθνή καριέρα σε μια αρένα με μονομάχους όπου το ρητό «ο θάνατος σου η ζωή μου» είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τον ευρύτερο προβληματισμό της.

Οι κινήσεις σκακιέρας, τα όπλα ευφυίας και ενόρασης, ο αδιαπραγμάτευτος μισανθρωπισμός και η αποθέωση του Κακού ως μέγιστο όπλο για την τελική επικράτηση, είναι τα βασικά μοτίβα ενός φιλμ σκηνοθετικής ακρίβειας. Ο σοφιστικέ κυνισμός του σεναρίου δεν περνάει απαρατήρητος. Είναι προϋπόθεση αλλά και μοχλός ανάδειξης της ρευστότητας του συγκεκριμένου χώρου, με συνεχείς ανατροπές, πισώπλατα μαχαιρώματα και αλλαγές συμμαχιών.

Η ταινία γίνεται ενοχλητική με τους σκοτεινούς, διφορούμενους συμβολισμούς της. Η πολιτική ως πεδίο μάχης αλλά και γόνιμο έδαφος για ανέλιξη καριέρας είναι το φυσικό περιβάλλον που ευδοκιμούν λομπίστες σαν την Σλόαν και τους ομοίους της. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην Τζέσικα Τσαστέιν.

1η  Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Δείτε το Facebook της ταινίας

Δείτε εδώ το trailer και φωτογραφίες από την ταινία εδώ:

Κυρία Σλόαν (***) –  (Miss Sloane)

Κυρία ΣλόανΚυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν Κυρία Σλόαν

 



Spread the love