Spread the love


Το φαινόμενο Μαρίνα Σάττι δεν ήρθε στην ζωή μας ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πολλά χρονιά να μας σφραγίζει με τις επιτυχίες της, όπως η «Μάντισσα» που μέσα στις πρώτες εβδομάδες ξεπέρασε τις 10.030.049 εκατομμύρια προβολές.

Μάλιστα το νέο της τραγούδι ανέβηκε στο Youtube στις 19 Μαΐου, και από τότε καλπάζει στους χρήστες του διαδικτύου σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το τραγούδι «Μάντισσα» σε στίχους του γνωστού Stavento, Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη, και σε μουσική δική της έχει γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό hit, και αρκετοί επώνυμοι καλλιτέχνες το έχουν συμπεριλάβει στα καλοκαιρινά τους προγράμματα.

Δείτε τη στο Facebook

Δείτε την Μαρίνα Σάττι και στους Ράδιο Αρβύλα:

Δείτε ακόμα το viral video clip πως θα ήταν χωρίς μουσική:

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο έχοντας ως δασκάλα την Ρίκα Δεληγιαννάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό. Στα επόμενα πέντε χρόνια πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα, πτυχίο κλασικού πιάνου κι ανώτερων θεωρητικών.

Αργότερα, κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.

Ως τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριος Φραγκούλης, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, και πολλούς άλλους. Το 2007 τραγούδησε το τραγούδι Sugartown στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη (Βραβείου κοινού στο Β’ Φεστιβάλ Κοινού Κύπρου) ενώ δύο χρόνια μετά, το 2009, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra (EBU). Επιπλέον, το 2010 τραγούδησε στο Kennedy Center (Washington DC) με το World Jazz Nonet.

Ως ηθοποιός, έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές σειρές Γ4 του Alpha TV και Steps στον ANT1 καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: Shrek the Musical, Ο Βιολιστής στη Στέγη, Το Μαγαζάκι του τρόμου, Ιππόλυτος, Τραχίνιες, Εκκλησιάζουσες κ.α.

Έχει συμμετάσχει, επίσης, και σε διάφορες μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney, της Mattel (Barbie) κ.α. Οι πιο γνωστοί ρόλοι που έχει μεταγλωττίσει είναι αυτός της Άριελ, της μικρής γοργόνας, στην τρίτη ταινία της τριλογίας, στο τραγουδιστικό κομμάτι, καθώς επίσης και η Βαϊάνα, η πιο πρόσφατη πριγκίπισσα της Disney, στους διαλόγους και τα τραγούδια.

Τα τελευταία χρόνια συνθέτει πρωτότυπη μουσική για διαφημιστικά spot, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της single, μια διασκευή του μικρασιατικού τραγουδιού “Θα Σπάσω Κούπες”. Στις 19 Μαΐου του 2017 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Μάντισσα” που «σπάζει ταμεία».

Δείτε το βιογραφικό της στη wikipedia.org


Δείτε ακόμα:

Μαρίνα Σάττι: «Δεν έχω καμία καούρα να με μάθουν αύριο»Spread the love