Spread the love


Η αγαπημένη και καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη τη γνωρίσαμε μέσα από της ταινίες της του παλιού αγαπημένο ελληνικού κινηματογράφου, σήμερα είναι 78 ετών και είναι ακόμα πολύ δραστήρια. Δείτε πως είναι σήμερα.

Η Μπέτυ Αρβανίτη υπήρξε από τις πιο ωραίες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου και συνεχίζει να είναι όμορφη ακόμα και στα 78 της χρόνια.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές πετυχημένες ταινίες του λεγόμενου παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου και υπήρξε κάποια στιγμή της ζωής της σύζυγος του Φαίδωνα Γεωργίτση, όπου μαζί του ήταν καλλιτεχνικό ζευγάρι.

Μπέτυ Αρβανίτη

Η Μπέττυ Αρβανίτη έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου του 1939, και υπήρξε από τις πιο ξακουστές πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε ταινίες – παραγωγές της Φίνος Φιλμς τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Από το 1987 ηγείται της θεατρικής Εταιρίας «Πράξη» που εδρεύει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σχήμα που θεωρείται από τα πλέον ποιοτικά στην Ελλάδα. Έχει ανεβάσει πολλά έργα συγγραφέων όπως οι Ίψεν, Πιραντέλο, Πίντερ, Στρίντμπεργκ, Έικμπορν, Τσέχοφ, Ντίρενματ, Ζενέ.

Μπέτυ Αρβανίτη

Έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού χώρου όπως τους Μίνω Βολανάκη, Λευτέρη Βογιατζή, Στάθη Λιβαθηνό, Νίκο Μαστοράκη, Τάσο Μπαντή, Νικαίτη Κοντούρη, Βίκτορα Αρδίττη κλπ. Η Β΄ Σκηνή έχει λειτουργήσει ταυτόχρονα ως φυτώριο νέων σκηνοθετών και ηθοποιών.

Έχει παίξει στον «Ιππόλυτο», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στην Επίδαυρο. Τη δεκαετία του 70 πρωταγωνίστησε σε πετυχημένες σειρές του BBC, με πιο γνωστή την «Who pays the ferryman».

Μπέτυ Αρβανίτη

Η Μπέττυ Αρβανίτη είναι παντρεμένη με τον μεταφραστή και πολιτικό μηχανικό Βασίλη Πουλαντζά. Ίδρυσαν μαζί την Εταιρεία Θεάτρου Πράξη και τη στέγασαν στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.

Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης είναι γιος της από τον πρώτο της γάμο με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη.

Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Φαίδωνα Γεωργίτση με τον οπαίο αποτέλεσαν και καλλιτεχνικό ζευγάρι στην ταινία «Νύχτα γάμου» (1967).

Μπέτυ Αρβανίτη

Το 2000 της απονεμήθηκε το «Θεατρικό Έπαθλο Μαρίκα Κοτοπούλη» από το «Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο».

Δείτε το βιογραφικό της στη el.wikipedia.org

Δείτε τη σ’ ένα απόσπασμα της ταινίας «Νύχτα γάμου» του 1967:

Ο φωτογραφικός μας φακός την απαθανάτισε στο θέατρο Πορεία στην πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια».

Μπέτυ Αρβανίτη



Spread the love