Spread the love


Μπορεί ο Παντελής Παντελίδης να έφυγε τόσο ξαφνικά και απρόσμενα από τη ζωή, μετά από θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τα τραγούδια του όμως ακούγονται παντού, και αποφέρουν έσοδα στους κληρονόμους του.

Σύμφωνα με το «Full life Magazine» στο τεύχος Οκτωβρίου 2017, o Παντελής Παντελίδης εν ζωή λάμβανε ετησίως για πνευματικά δικαιώματα από την ΑΕΠΙ περί τις 250.000 ευρώ. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα χρήματα αυτά κυρίως αφορούν σε πωλήσεις δίσκων, ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις, αλλά και συμμετοχές τραγουδιών στα προγράμματα νυχτερινών κέντρων.

Σήμερα η οικογένεια του Παντελίδη, που διαθέτει πλέον τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Παντελή, καλείται να εισπράξει από τα ταμεία της ΑΕΠΙ ποσό που αγγίζει τις 500.000 ευρώ!

Για πολλούς, δώρο «εξ ουρανού» του Παντελή στους γονείς και τα αδέρφια του. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αριθμού και να συνειδητοποιήσει τη λατρεία του κοινού, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν αντίστοιχο ή λίγο μεγαλύτερο ποσό από πνευματικά δικαιώματα έχουν εισπράξει μόνον οι κληρονόμοι του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη. Κι αυτό στο παρελθόν, όταν η δισκογραφία μεσουρανούσε και τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν έξι, ακόμα και επτά μέρες.

Μετά όμως το εν λόγω δημοσίευμα ο αδερφός του Παντελή, ο Τριαντάφυλλος απάντησε στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ να στα πω»:

«Η πληρωμή έχει σταματήσει, εξαρχής. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει και ο κάθε χαζός γράφει ό,τι θέλει, δεν ισχύει τίποτα. Η ΑΕΠΙ δεν πληρώνει τους καλλιτέχνες, βαράει πτώχευση, οπότε δεν ισχύει τίποτα. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, δεν έχω να απαντήσω κάτι γι’ αυτό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:



Spread the love