Spread the love


Το τραγούδι «Fuego» και η Κύπρος κοντράρουν στα ίσα το φαβορί της Eurovision που είναι το Ισραήλ. Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την έναρξη του πρώτου ημιτελικού της φετινής Eurovision και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή και φέρνουν την εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα στη δεύτερη θέση.

Η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Fuego» σάρωσε στη δεύτερη πρόβα την οποία παρακολούθησαν και βαθμολόγησαν οι κριτικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν στη φετινή Eurovision.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της ξεσήκωσε τους θεατές και στο τέλος κατά γενική ομολογία απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα από όλους τους διαγωνιζόμενους.

Όταν τελείωσε την πρόβα της η Ελένη ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της κυπριακής αποστολής για την άνοδο του τραγουδιού «Fuego» στα γράφει στοιχημάτων.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η συμμετοχή της Κύπρου δεν είχε κερδίσει το ενδιαφέρον και τα γραφεία στοιχημάτων την τοποθετούσαν στην 20η θέση. Μετά την πρώτη πρόβα που έκανε στη Λισαβόνα, τα προγνωστικά άλλαξαν και η Φουρέιρα αναρριχήθηκε στην έβδομη θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι χτες όπου μετά και τη δεύτερη πρόβα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση.

Με βάση τα προγνωστικά και τα γραφεία στοιχημάτων η Ελένη Φουρέιρα απειλεί το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού που είναι το Ισραήλ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά τη νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι «Amar pelos dois». Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν 19 χώρες. Ύστερα από κλήρωση η Ελλάδα, με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου», το οποίο έγραψαν οι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου και Μιχάλης Παπαθανασίου, θα εμφανιστεί στην 14η θέση, ενώ η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego», σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί τελευταία, δηλαδή στην 19η θέση.

Η μετάδοση των δύο ημιτελικών (8 και 10 Μαΐου), αλλά και του τελικού (12 Μαΐου) θα γίνουν από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD.

Η σειρά εμφάνισης στην αποψινή βραδιά έχει ως εξής:

1. Αζερμπαϊτζάν

2. Ισλανδία

3. Αλβανία

4. Βέλγιο

5. Τσεχία

6. Λιθουανία

7. Ισραήλ

8. Λευκορωσία

9. Εσθονία

10. Βουλγαρία

11. πΓΔΜ

12. Κροατία

13. Αυστρία

14. Ελλάδα

15. Φινλανδία

16. Αρμενία

17. Ελβετία

18. Ιρλανδία

19. Κύπρος



Spread the love