Spread the love


Οι φαν του θα ενθουσιαστούν

Η προηγούμενη ταινία του έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Λίγο πριν φύγει ξανά για LA, ο δημιουργός, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αποκαλύπτει στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή το επόμενο κινηματογραφικό του πρότζεκτ.

Όταν θα κυκλοφορήσει το τεύχος θα έχεις ήδη επιστρέψει στο Λος Άντζελες, μάλιστα από όσο έχω ακούσει ολοκληρώνεις το σενάριο της νέας κινηματογραφικής σου ταινίας. Βρίσκεσαι σε διαδικασίες να οργανώσεις την παραγωγή της;

Είμαι ένα στάδιο πριν από αυτό. Είμαι στην φάση που τελείωσα το σενάριο και αρχίζει η προσαρμογή του και οι όποιες αλλαγές και διορθώσεις. Αμέσως μετά αρχίζει το κομμάτι της προετοιμασίας και παραγωγής. Άρα έχω ακόμα λίγο δρόμο μπροστά μου.

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα για τη θεματική της νέας ταινίας ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είναι μια πολύ σκληρή και την ίδια στιγμή πολύ γλυκιά ιστορία που έχει να κάνει με πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα όλοι μας στον κόσμο αυτό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ένα αρκετά σύνθετο σενάριο και λόγο πλοκής έχει πάρα πολλούς ρόλους διαφορετικών ηλικιών και πολλά παιδιά. Φαντάσου ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι 6 χρονών.

Θα σε δούμε σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους;

Ναι μάλλον. Υπάρχει ένας ρόλος που νομίζω τελικά θέλω να τον παίξω εγώ.

Μετά την προβολή της ταινίας Ένας Άλλος Κόσμος και στις ΗΠΑ και τη θερμή της υποδοχή και από το διεθνές κοινό έχεις agents στο LA, την UTA. Θα σε βοηθήσει αυτό να έχεις καλύτερη πρόσβαση σε ξένους ηθοποιούς και θα διευρύνει τις επιλογές σου για το που θα κάνεις γυρίσματα ή σε ποιες χώρες θα κάνεις διανομή;

Η δουλεία ενός τέτοιου γραφείου είναι να βοηθάει και να αναλαμβάνει ένα σενάριο να υλοποιηθεί. Το λεγόμενο packaging που αφορά σε συμπαραγωγούς, χρηματοδότες, διανομή, πιθανούς συνδυασμούς ηθοποιών κτλ κτλ. Όταν η UTA είδε το Worlds apart και μου ζήτησε να συνεργαστούμε εγώ τους παρουσίασα τις ιδέες μου για τα σενάρια που ήθελα να γράψω και αφού συμφωνήσαμε στο συγκεκριμένο, περιμένουν να το έχουν στα χέρια τους, ώστε να αρχίσουμε την διαδικασία. Γενικότερα αυτά τα γραφεία λειτουργούν σαν μια προστατευτική ομπρέλα απέναντι στην ζούγκλα που είναι μια τόσο μεγάλη αγορά.

Πως θα αντιδρούσες αν είχες μια πρόταση να παίξεις μόνο ως ηθοποιός σε μια ξένη παραγωγή;

Αν ήταν κάτι στο οποίο θα μπορούσα να αντεπεξέλθω και κάτι που θα μου άρεσε, ναι θα έλεγα φυσικά. Γιατί όχι; Απλά δεν ήταν ποτέ η βασική μου προτεραιότητα αυτή στην Αμερική. Στην Αμερική έμεινα λόγω της προβολής της ταινίας εκεί και επειδή προέκυψαν ραντεβού -μέσα από τα οποία και κάποιες προτάσεις.

Έχεις βρεθεί σε ένα τέτοιο δίλημμα με κάποια πρόταση που σου κίνησε το ενδιαφέρον;

Όχι. Μέσα μου ήξερα ότι ήθελα να γράψω το δικό μου σενάριο. Απλά μου πήρε λίγο καιρό μέχρι να καταλήξω.

Η νέα ταινία θα είναι στην ίδια λογική –ένα μέρος στα ελληνικά, ένα μέρος στα αγγλικά;

Αυτή τη φορά κατά 80% θα είναι στα Αγγλικά. Είναι μια ιστορία που μπορεί να λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα αλλά ο πρωταγωνιστής είναι ξένος.

Έχεις κάνει κάποιες συζητήσεις με ξένους και Έλληνες ηθοποιούς για τη νέα σου ταινία ή ακόμα βρίσκεσαι σε πιο πρώιμο στάδιο;

Όχι ακόμα. Έχω στο μυαλό μου ποιοι θέλω ιδανικά να είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά δεν έχω μπει ακόμα σε αυτή τη διαδικασία.



Spread the love