Spread the love


Περιέγραψε επακριβώς την κατάσταση με μια και μόνο φράση

Η εβδομάδα που περνά είναι βαριά και δύσκολη για όλους μας. Πολλώ δε μάλλον για όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, αγωνιούν για τον εντοπισμό τους και παλεύουν να επιβιώσουν μακριά από όσα τους στέρησε η φωτιά. Κανείς δεν έχει μείνει ασυγκίνητος από μια τέτοια κατάσταση, ούτε και οι επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης σε μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Instagram, αναρωτιέται για ζητήματα που πέρασαν από το μυαλό όλων μας, στη θέα της σαγιονάρας ενός μικρού κοριτσιού που έμεινε στη μέση της καταστροφής.

«Το κακό είναι ότι και η καθημερινότητα μας έτσι είναι! Η λέξη «πρόληψη» έχει βγει από το λεξικό μας!» σημειώνει ο πρωταγωνιστής του «Έλα στη θέση μου» που παρατηρεί απηυδησμένος:

Όλος ο ελληνισμος ενώθηκε σε αυτή την τραγωδία το μόνο θετικό σε αυτό το πύρινο χάος , Το κακό είναι ότι και η καθημερινότητα μας έτσι είναι ! Η λέξη «πρόληψη»έχει βγει από το λεξικό μας !!! Βρέχει ??? Κινδυνεύεις από πλημμύρα Πας μια βόλτα για ένα μπάνιο ???κινδυνεύεις από τη φωτιά Κάθεσαι σπίτι ???κινδυνεύεις από σεισμό Τι να την κάνω τη συμπόνοια και τις σημαίες στην Ευρώπη που κυματίζουν μεσίστιες ??? Τι να τους κάνω τους στόχους του πλεονάσματος ??? Όταν συμβαίνει κάτι μια φορά και δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να θεωρηθεί αιφνιδιασμός ατυχία Όταν συμβαίνει αυτό κάθε φορά ασχέτως κυβέρνησης και κόμματος θεωρείται ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ( τα πρώτα που μου ήρθαν μόνο από το γράμμα Α) Βλέπω ποστ και ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο βλέπω τους πυροσβέστες και όλους τους εθελοντές εκεί μέρες πια τώρα ασταμάτητα Κάνω μια ερώτηση και θέλω μια απάντηση !!! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ?????? Και το 2007 το ίδιο είχε γίνει και φέτος το ίδιο !!! Ας κάνουμε όλοι μήνυση στο σύννεφο που δεν έβρεξε δυο μέρες πριν !!!!!!!!#prayforgreece #

A post shared by Giannis Tsimitselis (@gtsimitselis) on

Βρέχει; Κινδυνεύεις από πλημμύρα
Πας μια βόλτα για ένα μπάνιο; Κινδυνεύεις από τη φωτιά
Κάθεσαι σπίτι; Κινδυνεύεις από σεισμό.
«Όταν συμβαίνει κάτι μια φορά και δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να θεωρηθεί αιφνιδιασμός, ατυχία. Όταν συμβαίνει αυτό κάθε φορά ασχέτως κυβέρνησης και κόμματος θεωρείται ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ» προσθέτει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης συμπληρώνοντας: «Κάνω μια ερώτηση και θέλω μια απάντηση! Πώς γίνεται μια χώρα με τόσο ικανούς ανθρώπους να μην έχει και τους κατάλληλους να την εκπροσωπήσουν, να την προστατεύσουν;».

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σημειώνει ωστόσο πριν από όλα, πως μέσα από την μεγάλη αυτή καταστροφή, σε αυτή την τραγωδία, οι πολίτες αυτής της χώρας ενώθηκαν και έδειξαν αλληλεγγύη. Το «μόνο θετικό γεγονός στο πύρινο χάος», όπως σχολιάζει.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται για τρίτη μέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στο Μάτι και την γύρω περιοχή. Οι νεκροί έφτασαν τους 81 επισήμως ενώ από τους 164 ενήλικες τραυματίες, νοσηλευόμενοι παραμένουν 60, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι. Επιπλέον, νοσηλεύονται 4 παιδιά, από τα οποία κανένα δεν διατρέχει κίνδυνο. Όλοι τους νοσηλεύονται κυρίως στον Ευαγγελισμό και ακολουθεί, το Σισμανόγλειο, ΚΑΤ και το Αττικό Νοσοκομείο.

Μέχρι αυτή την στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συγκεντρώνει τις αναγγελίες για αγνοούμενους έχει δεχτεί κλήσεις για περισσότερους από 100 ανθρώπους.



Spread the love