Spread the love


Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης ο βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 80 χρονών μετά από 3,5 χρόνια που πάλευε με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Το 1961 έκανε ντεμπούτο στη σκηνή με το έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα». Γρήγορα καθιερώθηκε και διακρίθηκε στο μουσικό θέατρο.Στο σινεμά ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Τέρμα τα Δίφραγκα». Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 36 ταινίες, κυρίως κωμωδίες και ειδικεύτηκε στο ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού.

Υπήρξε παντρεμένος με την Τιτίκα Στασινοπούλου για 42 χρόνια αλλά πριν μια 15ετία αποφάσισαν να χωρίσουν. Έχουν αποκτήσει έναν γιο ο οποίος τους έκανε παππούδες.

Η Τιτίκα Στασινοπούλου είχε δηλώσει για τον χωρισμό τους το 2015. «Ήρθαμε σε σύγκρουση με τον σύζυγό μου, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ και για οικονομικούς λόγους με τις ακαδημαϊκές σπουδές μου και τη διδασκαλία. Αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στο σπίτι μας κι έφερε συγκρούσεις. Την περισσότερη ευθύνη εγώ τη φέρω. Δεν μπορώ να αδικήσω τον Παπαζήση.Δεν είναι πως μια μέρα ο άντρας μου τρελάθηκε, απλά άλλαξα εγώ. Βλέπετε, δεν είμαι η ηθοποιός που, αν δεν κάνω θέατρο, θα πέσω να πεθάνω. Όταν μετακομίσαμε στην Άνοιξη, δεν ήταν το καλύτερό του. Βρισκόταν χιλιομετρικά μακριά από τις δραστηριότητές του, τους φίλους του και από τα θέατρα, με αποτέλεσμα να μην έρχεται κάποια βράδια στο σπίτι μας.Έτσι απομακρυνθήκαμε πρακτικά, γιατί ουσιαστικά αυτό είχε γίνει καιρό πριν. Είχε κλείσει ο κύκλος της σχέσης μας και δεν είχαμε πια την ίδια επικοινωνία. Σαφώς δεν μας άφησε αλώβητους και η κρίση στο επάγγελμά μας, κατά συνέπεια στα έσοδά μας. Κι αυτό ήταν ακόμη ένα πρόβλημα».Υπήρξαν από τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια και αν και χωρισμένοι ήταν πολύ δεμένοι κι αγαπημένοι.Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια επικοινωνούσε με θαυμαστές και φίλους μέσω της σελίδας του στο facebook.

«Ήταν κούκλος, ωραίος, νευρικός λιγάκι, βάραγε σφαλιάρες στα καλά καθούμενα. Ο μόνος που του γύρισα τη σφαλιάρα σε μια ταινία, ήμουν εγώ, στο “Πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Δεν το περίμενε. Δεν παρεξηγήθηκε», είχε δηλώσει για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα με τον οποίο είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές.



Spread the love