Spread the love


Ένα σπουδαίο σύγχρονο μιούζικαλ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια και μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο (29 Ιουλίου) από τον Γιώργο Πέτρου, την Καμεράτα και σπουδαίους πρωταγωνιστές.

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα, καλλιτέχνες με διεθνή λάμψη και αναγνωρισμένη ποιότητα στις παραγωγές τους αλλά και με δημιουργική τόλμη στις επιλογές τους, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη χώρα μας το έργο “Sweeney Todd” του κορυφαίου και πολυβραβευμένου μετρ, ιστορικής ιδιοφυίας του μιούζικαλ, Steven Sondheim.

Το “Sweeney Todd”, που έχει ως επεξηγημαικό υπότιτλο “Ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street”, είναι ουσιαστικά ένα λυρικό οπερατικό… θρίλερ, με αγωνία, εντάσεις, σασπένς, δολοφονίες και λοιπά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ιδίωμα, μαζί με τραγικές καταστάσεις, μαύρο χιούμορ, κωμική σάτιρα κ.λπ. που του δίνουν μιαν εξέχουσα θέση στο οπερατικό μιούζικαλ του 20ου αιώνα. Ουσιαστικά, ο θρυλικός Steven Sondheim μ’ αυτό του το έργο επανακαθορίζει τις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις και αξίες του σύγχρονου μιούζικαλ.

Sweeney Todd Sweeney Todd Sweeney Todd Sweeney Todd

Το “Sweeney Todd”, τοποθετημένο σε ένα ζοφερό κλίμα του λονδρέζικου βικτωριανού κόσμου – και υπόκοσμου – του 19ου αιώνα, είναι μια ιστορία μίσους και εκδίκησης, που συνδυάζει με μοναδικό και ευφυή τρόπο το τραγικό και το κωμικό στοιχείο, την αγάπη και τον έρωτα, την λογική και την εμμονή.

Ένας κουρέας που δολοφονεί τους πελάτες του με το ξυράφι του και “τροφοδοτεί” με τη σάρκα τους το “φαστφουντάδικο” της φίλης και συνεργού του ακούγεται περίεργη και τρελή ιστορία! Μήπως όμως δεν είναι έτσι; Μήπως υπάρχουν λόγοι για όλους αυτούς τους φόνους; Την απάντηση την δίνει ένα μουσικοθεατρικό έργο συναρπαστικό, που όταν ανέβηκε για πρώτη φορά (1979) στο Μπρόντγουέι σάρωσε τα βραβεία Tony, παίχτηκε από πολύ σπουδαίους ηθοποιούς και, στην πορεία, έγινε και πετυχημένη κινηματογραφική ταινία από τον Tim Burton με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.

Εδώ, ο Γιώργος Πέτρου (απόδοση, σκηνοθεσία, μουσική διεύθυνση) μας δίνει μια πραγματικά σπουδαία παράσταση, με πρωταγωνιστές τον Χάρη Ανδριανό, την Νάντια Κοντογεώργη, τον Άρη Πλασκασοβίτη, την Μυρσίνη Μαργαρίτη, τον Χριστόφορο Σταμπόγλη και ένα εξαίρετο cast. Με την Καμεράτα, φυσικά, για μια και μοναδική φορά στο Ηρώδειο στις 29 Ιουλίου.


«Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της οδού Φλητ»

Ηρώδειο

Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 21:00



Spread the love