Spread the love


Μετά τα επιτυχημένα «Βρώμικα Παραμύθια», η ομάδα Άπειρον επιστρέφει στο 104 με Ακόμη πιο Βρώμικα Παραμύθια.

H Θάλεια Γρίβα επιλέγει και σκηνοθετεί τολμηρά και παράδοξα παραμύθια από την ελληνική παράδοση, που βασίζονται στο παιχνίδι της εναλλαγής των ρόλων και των φύλων, μέσα από κωμικοτραγικές ιστορίες.

Βασιλιάδες, βασιλόπουλα, κόρες, νύφες, ανίκανοι γαμπροί, μια μάγισσα, η Δράκαινα, ένας αιχμάλωτος, παλάτια και βασίλεια, πόλεμοι και μάχες, ζωντανεύουν στη σκηνή του 104, μέσα από τη διασκευή των παραμυθιών «Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι» και «Του βασιλιά η κόρη έγινε παλικάρι».

Μια παράσταση-παραμύθι για μεγάλους, που όχι μόνο δεν είναι αθώο αλλά προκαλεί με το περιεχόμενο και την ευφάνταστη πλοκή του και μας καλεί να ανακαλύψουμε την εναλλακτική, πιο χιουμοριστική αλλά και ταυτόχρονα  «ανεκτική στο διαφορετικό» πλευρά του λαϊκού μας πολιτισμού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θάλεια Γρίβα

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Χορογραφία: Γιάννα Μελλά

Μουσική: Onealpha

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανέστης Κόττας

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Παίζουν:

Κωνσταντίνος ΔαλαμάγκαςΗρώ ΚισσανδράκηΜαρία ΚωνσταντάΓιώργος Σαββίδης

Βιογραφικό Θάλειας Γρίβα

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη δίπλα στους: Διαγόρα Χρονόπουλο, Θωμά Μοσχόπουλο, Νικαίτη Κοντούρη,  Μαριάννα Κάλμπαρη,  Άρη Μιχόπουλο, Αλέξη Αλάτση, Νίκο Χανιωτάκη και άλλους.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από το 2014 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και τα παραδοσιακά παραμύθια,  ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας Άπειρον. Σκηνοθέτησε για το Scratch Night του Bob Theater Festival 2016 τα «Βρώμικα Παραμύθια», κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και  τα οποία παρουσιάστηκαν το 2016-2017 στο 104.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Προπώληση:



Spread the love