Spread the love


Ο Bruno Beltrão και η ομάδα του Grupo de Rua έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών το έργο Inoah, με θέμα τις επικρατούσες πολιτικές συνθήκες στη Βραζιλία.

O βραβευμένος το 2010 με Bessie Award Bruno Beltrão και η ομάδα του Grupo de Rua (1996) θεωρούνται από τους σημαντικότερους δημιουργούς που προέρχονται από το hip hop και το street dance, χωρίς όμως να αρκούνται σε μια μεταφορά του είδους από τον δρόμο στη σκηνή.

Μέσα από τα έργα του, που έχουν παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ και θέατρα του κόσμου, ο Beltrão, που έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό και φιλοσοφία, αποδομεί συστηματικά τους κώδικες και τη γλώσσα του hip hop. Οι ερμηνευτές προέρχονται από διάφορα είδη χορού του δρόμου και αναπτύσσουν μια στιβαρή όσο και ριψοκίνδυνη σωματική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, η Grupo de Rua είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα χορού: ένα μέσο κοινωνικής χειραφέτησης.

Με το έργο Inoah, ορμώμενος από τα σκάνδαλα διαφθοράς, ο δημιουργός −που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα− τοποθετείται απέναντι στις επικρατούσες στη Βραζιλία πολιτικές συνθήκες και διερωτάται: πώς συνδεόμαστε με τον περιβαλλόντα χώρο, πώς διαμορφωνόμαστε από συνθήκες και ιδεολογίες

Μέσα σε μια σχεδόν άδεια σκηνή, δέκα χορευτές χτίζουν μια σχέση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο και πραγματεύονται τη συνδιαλλαγή, τη σύγκρουση, τη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα.



Spread the love