Spread the love


Η φωτογραφία με την μεγαλύτερη ζήτηση από το εθνικό αρχείο των ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη προσσελήνωση ή η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 στους δίδυμου πύργους της Νέας Υόρκης.

Είναι η φωτογραφία με την χειραψία του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον που είχε στο Οβάλ γραφείο με τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Δεκέμβριο του 1970, μετά την συνάντηση που είχαν οι δυο αυτές προσωπικότητες της Αμερικής του 20ου αιώνα.

Κι αυτό, λόγω της ταινίας με τίτλο «Έλβις και Νίξον», που βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες την Παρασκευή, μετά την πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Τραϊμπέκα της Νέας Υόρκης.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύεται τον Νίξον, ξέρει πώς είναι να είσαι πρόεδρος λόγω της συμμετοχής του στην παγκόσμια τηλεοπτική επιτυχία «House of Cards», αλλά ο Μάικλ Σάνον που παίζει τον Πρίσλεϊ ήταν μόλις τριών χρόνων το 1977 που πέθανε ο ροκ σταρ.

«Δεν θέλουμε και δεν προσπαθούμε να κάνουμε μία παρωδία», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε ο Σπέισι στο Ρόιτερ, επισημαίνοντας ότι πέρασε πολλές ώρες ακούγοντας κασέτες και βλέποντας βίντεο του προέδρου Νίξον.



Spread the love