Spread the love


Μια πανέμορφη Elle Fanning μας… ξεναγεί στον κόσμο των μοντέλων, στην άνοδο και στην πτώση τους, στην ταινία Neon Demon που θα θυμάστε για το soundtrack και την σουρεαλιστική αισθητική του.

Που το πάει το Neon Demon, η νέα ταινία του Nicolas Winding Refn, που είχε σκηνοθετήσει το Drive; Έλα ντε, είναι η απάντηση, καθώς η ταινία προσπαθεί να χωρέσει άπειρα πράγματα στα 117 λεπτά που διαρκεί. Ένα δράμα γύρω από τον ψεύτικο κόσμο των μοντέλων που αλληλοεξοντώνονται στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, ένα σχόλιο για την κενότητα και τη σκληρότητα του κόσμου της μόδας και της κατανάλωσης, ένα ακόμη σχόλιο για την νεανική κουλτούρα και την εξάρτηση της από μια σειρά από “πλαστικά” πρότυπα ομορφιάς που μοιάζουν πολλές φορές ως νεκρικές μάσκες.

Neon Demon

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στην ταινία πέφτουν από βαμπιρικές προεκτάσεις μέχρι αναφορές στον Μπουνιούελ και την διάσημη ταινία του “Ανδαλουσιανός σκύλος”… αναφορές βέβαια που θα τις απολαύσουν οι ψαγμένοι σινεφίλ, ενώ οι υπόλοιποι θα μείνουν με την απορία.

Βλέπεται το Neon Demon; Φυσικά, και θα το χαρούν κυρίως οι γυναικοπαρέες που θα ζήσουν από κοντά τις σχέσεις των μοντέλων που στήνονται αλλά και καταρρέουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ θα δουν αρκετή πασαρέλα, μακιγιάζ και μόδα. Από την πλευρά τους, οι άνδρες θεατές θα “χορτάσουν” από πανέμορφες γυναίκες να κυκλοφορούν με τα απαραίτητα (κι ούτε αυτά). Οι φίλοι του σινεμά θα εκτιμήσουν την μοντέρνα αισθητική, το μπλεγμένο σενάριο (αν και αυτό το συζητάμε) και βέβαια την προσπάθεια να στηθεί ένα αλληγορικό σκηνικό γύρω από την “σκηνή” που λέγεται βιομηχανία μόδας, και την πολύ εντυπωσιακή φωτογραφία. Neon Demon

Τι θα μείνει μετά την προβολή; Σίγουρα το soundtrack, που αξίζει μια θέση στη δισκοθηκη μας (δουλειά του του Cliff Martinez) όπως και η βιντεοκλιπάδικη ματιά του σκηνοθέτη. Έστω και αυτά πάντως ένα φθινοπωρινό βράδυ θα το γεμίσουν.

Neon Demon

Δείτε το επίσημο site της ταινίας εδώ.



Spread the love