Spread the love


Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, με τίτλο «Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ – The 9th Life of Louis Drax» δια χειρός του εξπέρ του τρόμου, Αλεξάντρ Αζά (High Tension, Αίμα στους Λόφους, Horns), θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

Σύνοψη

Αφού έχει ήδη καταφέρει να επιβιώσει από οκτώ, σχεδόν θανάσιμα, ατυχήματα κατά τη διάρκεια της άτυχης ζωής του, ο Λούι Ντραξ πηδά από έναν απόκρημνο γκρεμό ανήμερα των 9ων γενεθλίων του. Ενόσω η αστυνομία ερευνά τα αίτια της παραλίγο θανατηφόρας πτώσης του Λούι και το που βρίσκεται ο βίαιος πατέρας του, Πίτερ, ο αναγνωρισμένος νευρολόγος Δρ. Άλαν Πασκάλ καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους σε μία προσπάθεια να «μπει» στο υποσυνείδητο του μικρού και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα γεγονότα.

Όσο, όμως, ερευνά όλο και περισσότερο τη μυστηριώδη ικανότητα του Λούι να ξεφεύγει από το θάνατο, ο γιατρός αρχίζει να ερωτεύεται τη μητέρα του παιδιού, Νάταλι. Με νέα στοιχεία να κάνουν την εμφάνισή τους, μία σοκαριστική αποκάλυψη αλλάζει τη μοίρα του Λούι Ντραξ και όσων βρίσκονται γύρω του. Ένα βιβλίο που –ευτυχώς- βρήκε την κινηματογραφική του μεταφορά.

Όταν η διάσημη συγγραφέας, Λιζ Τζένσεν, ολοκλήρωσε το πέμπτο της μυθιστόρημα, «Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ», ήταν σίγουρη πως αυτή η ιστορία –ενός θρίλερ για ένα αγόρι που βρίσκεται σε κώμα- δεν θα μεταφερόταν ποτέ στον κινηματογράφο. Ευτυχώς, ένας από τους ατζέντηδές της αντιλήφθηκε τις κινηματογραφικές δυνατότητες του βιβλίου, όπως και ο αείμνηστος, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης και παραγωγός Άντονι Μινγκέλα («Ο Άγγλος Ασθενής») που, μαζί με τον συμπαραγωγό και συνεργάτη του, τον αξέχαστο Σίντνεϊ Πόλακ («Πέρα από την Αφρική») συμφώνησαν για την αγορά των δικαιωμάτων.

Ο Μινγκέλα απεβίωσε το 2008, πριν προλάβει να κάνει την ταινία, αλλά όταν ο έτερος συνεργάτης του, Τίμοθι Μπρίκνελ, ένωσε τις δυνάμεις του με τον ηθοποιό, γιο του Άντονι, Μαξ Μινγκέλα, και ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Blank Tape, αποφάσισαν πως το «Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ» θα είναι το πρώτο τους project.

Το μυθιστόρημα είχε τέτοια επίδραση στον νεαρό Μαξ Μινγκέλα, που αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ανάγνωσή του, άρχισε να γράφει το σενάριο. «Το σύμπαν και οι εικόνες που δημιούργησε η Λιζ ήταν τόσο άμεσα κινηματογραφικές στο μυαλό μου. Μπορούσα κατευθείαν να αντιληφθώ τους τρόπους με τους οποίους θα το έκανα προσωπικό, που νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όταν μεταφέρεις υλικό στο σινεμά», ανέφερε ο Μινγκέλα.

Με τη σειρά της, η Τζένσεν εντυπωσιάστηκε μόλις διάβασε το σενάριο του νεαρού: «Με εξέπληξε ο τρόπος που κατάφερε να πιάσει το πνεύμα του βιβλίου, ενώ παράλληλα πρόσθεσε τις δικές του φανταστικές ανατροπές. Υπάρχει κάτι στη δική του εκδοχή που σε ανατριχιάζει. Τόσα χρόνια πριν, όταν ο πατέρας του Μαξ σκόπευε να γράψει και να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά με αυτό το τραγικό συμβάν δεν τα κατάφερε, με είχε ρωτήσει, ‘Αν μπορούσες να ξαναγράψεις το βιβλίο από την αρχή, τι θα άλλαζες;’, κι εγώ του είχα απαντήσει, ‘Θα το έκανα πιο τρομακτικό’. Αυτό ακριβώς έκανε ο Μαξ».

Με το σενάριο να έχει πάρει το πράσινο φως, έπρεπε να βρεθεί ο σκηνοθέτης για το «Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ». Ο Μαξ Μινγκέλα άδραξε την ευκαιρία, όταν βρέθηκε να συμπρωταγωνιστεί με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στο “Horns”, σκηνοθεσίας Αλεξάντρ Αζά. «Ήμουν πάντα μεγάλος φαν της δουλειάς του Άλεξ», αναφέρει ο Μινγκέλα.

«Πρόκειται για έναν συναρπαστικό σκηνοθέτη και αισθάνθηκα πως είναι ικανός να γυρίσει οποιουδήποτε είδους φιλμ. Τον είχα εξαρχής στο μυαλό μου, αλλά όταν μιλούσαμε στο πλατό του “Horns” τον ρώτησα για τις ιστορίες που τον ενδιαφέρουν και τις ταινίες που θα ήθελε να κάνει. Πολλές από τις ιδέες και τις θεματικές που μου είπε, είχαν άμεση σύνδεση με το ‘Η 9η Ζωή του Λούι Ντραξ’. Αισθάνθηκα πως ήταν γραφτό».

Παίζουν οι ηθοποιοί Τζέιμι Ντόρναν των «5ο αποχρώσεων του γκρι», Σάρα Γκαντόν, Άαρον Πολ, Άιντεν Λονγκγουόρθ και ο Όλιβερ Πλατ.

Δείτε το Facebook της ταινίας

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία:      ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΑΖΑ

Σενάριο:              ΜΑΞ ΜΙΝΓΚΕΛΑ & ΛΙΖ ΤΖΕΝΣΕΝ

Ηθοποιοί:            ΟΛΙΒΕΡ ΠΛΑΤ, ΑΑΡΟΝ ΠΟΛ, ΣΑΡΑ ΓΚΑΝΤΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ, ΑΙΝΤΕΝ ΛΟΝΓΚΓΟΥΟΡΘ

Διάρκεια:            1 λεπτά

Πρεμιέρα:           Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Χρονολογία παραγωγής:             2016

Είδος ταινίας:    ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Χώρα παραγωγής:          ΑΓΓΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ & ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας:              ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Δείτε το trailer της ταινίας και φωτογραφίες εδώ:

ζωή

ζωή

ζωή ζωή  ζωή

ζωή



Spread the love