Spread the love


“The Strangers”: Ματωμένη νύχτα- Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

Μία από τις πολλές φτηνές ταινίες τρόμου που έγιναν απρόσμενα μεγάλες εμπορικές επιτυχίες είναι και το προ δεκαετίας «Κλείδωσες;» του Μπράιαν Μπερτίνο, το οποίο είχε δανειστεί τη βασική ιδέα από το «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε (τρεις νεαροί μασκοφόροι τρομοκρατούν ένα νιόπαντρο ζευγάρι). Το καθυστερημένο ριμέικ αναπαράγει το ’70s b-movie στιλ και την ιδέα της πρώτης ταινίας, αλλά αυτήν τη φορά με θύματα μια τετραμελή οικογένεια με προβλήματα, η οποία εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα.

Οι τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται ξανά, το αιματολάγνο κυνήγι ξεκινά, η αναίτια βία υποτίθεται πως εντείνει το σασπένς και η «μαγική» ικανότητα των δολοφόνων να εμφανίζονται από το πουθενά εκτοξεύει την αδρεναλίνη. Όλα όμως γίνονται με τόσο μηχανιστικό και αυτάρεσκα γραφικό τρόπο, που καταντούν γρήγορα κουραστικά, ενώ ο Γιόχαν Ρόμπερτς του περσινού θριλερο­-σουξέ «47 Meters Down» μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος. Σκηνοθετεί καθαρόαιμη ταινία τρόμου, ανατρεπτική παρωδία ή οικογενειακό δράμα χαρακτήρων μεταμφιεσμένο σε ματωμένο θρίλερ; Για το σαββατιάτικο κοινό των πολυκινηματογράφων ίσως όμως δεν έχει και μεγάλη διαφορά…

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

H Σίντι (Κριστίνα Χέντριξ) και ο Μάικ (Μάρτιν Χέντερσον) ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Κίνσι (Μπέιλι Μάντισον), και τον μεγάλο τους γιο, Λουκ (Λιούις Πούλμαν). Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό εδώ:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΓΙΟΧΑΝΣ ΡΟΜΠΕΡΤ
Σενάριο: ΜΠΡΑΪΑΝ ΜΠΕΡΤΙΝΟ
Ηθοποιοί: ΜΑΡΤΙΝ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ, ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΝΤΡΙΚΣ, ΜΠΕΙΛΙ ΜΑΝΤΙΣΟΝ, ΕΜΜΑ ΜΠΕΛΟΜΙ, ΛΙΟΥΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ
Διάρκεια: 86 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ


Spread the love