Spread the love


Τις τελευταίες δύο ημέρες έγιναν συνολικά 27 προσαγωγές, με τις 8 εξ αυτών να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Συνολικά 8 συλλήψεις «αλληλέγγυων» έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 24ωρα από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν σε οδικά σημεία τα οποία οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη.

Το πρωί της Τετάρτης, η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στη Γέφυρα Αξιού. Επρόκειτο για δύο Γερμανούς, μία Γερμανίδα και μια Βρετανίδα. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της Γερμανίδας καθώς είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.

Ακόμη δύο Τσέχοι υπήκοοι συνελήφθησαν την ίδια ημέρα καθώς εντοπίστηκαν πάνω τους ένα μαχαίρι, μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου.

Σε άλλο έλεγχο, συνελήφθησαν ένας Νορβηγός, δύο Νορβηγίδες και μία Βρετανίδα, καθώς είχαν στην κατοχή τους τρεις ασύρματους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, οι οποίοι βρέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μέσω αυτών των ασυρμάτων είχαν τη δυνατότητα να συντονιστούν και να ακούν τις συχνότητες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις αλλοδαποί ήταν μέλη ΜΚΟ με την επωνυμία «Ιντερβολβερ» που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάρτιο με έδρα το Πολύκαστρο Κιλκίς.

Η ΜΚΟ έχει 16 μέλη, ενώ υπεύθυνη είναι μια 32χρονη η οποία έχει γεννηθεί στην Αμερική και μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη συνελήφθη ένας Γερμανός υπήκοος για κατοχή μαχαιριού, στον οποίο δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ειδομένης μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να αφαιρέσουν κομμάτι του φράχτη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αρχές των Σκοπίων έριξαν δακρυγόνα και έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών.

Σε αντίθεση πάντως με τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ  βρέθηκαν παρατεταγμένες μπροστά από το φράκτη με τα Σκόπια δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα και αποτρέποντας την προσέγγιση των ατόμων αυτών στον φράκτη.

Σημειώνεται ακόμη πως από την Τρίτη μέχρι σήμερα 13 λεωφορεία με πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει για οργανωμένες δομές φιλοξενίας προς την Πέτρα Ολύμπου.



Spread the love