Spread the love


Ο Νάρκισσος, η Καλλιστώ, ο Ταρζάν, οι καλικάντζαροι και άλλοι μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά.

Πρόκειται για μία ιστορία με σκιές και ήχους που παρουσιάζεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 3 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, και στις 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Το Ελληνικό Σχέδιο, με έντονο το ενδιαφέρον για τη δημιουργία έργων για παιδιά, έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας – συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο. Μέσα σε 5 χρόνια, προέκυψαν οι «Μύθοι του Αισώπου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

oi-muthoi-tou-kosmou-ginontai-tragoudia-gia-paidia-2

Φέτος, η σειρά του κύκλου «Το Ελληνικό Τραγούδι» συναντιέται με την ιδέα να δημιουργήσει έργα για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς, που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη σύνθεση  τραγουδιών, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το ιδιαίτερο αυτό ρεπερτόριο.

Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με  ξεχωριστές, πανέμορφες ιστορίες για φανταστικά και θρυλικά πλάσματα, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου 20 νέων τραγουδιών, τα οποία θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες  με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Συνθέτες και στιχουργοί, με τα τραγούδια τους, ζωντανεύουν τους μυθικούς ή θρυλικούς ήρωες.

oi-muthoi-tou-kosmou-ginontai-tragoudia-gia-paidia-3

Τα τραγούδια παρουσιάζονται μέσα στον ιδιαίτερο σκηνικό χώρο, που επιμελείται ο Ηλίας Καρελλάς. Ο φανταστικός κόσμος στήνεται πάνω στο παιχνίδι του φωτός και της σκιάς. Οι τεχνικές του θεάτρου σκιών συνδυάζονται με προβολές και «ντύνουν» τους μύθους της όλης ενότητας.

Ο «Παραμυθάς», με μίτο λέξεων του Γιώργου Κοροπούλη, ακροβατεί στον κόσμο των πλούσιων ήχων του μουσικού συνόλου και των σκιών και εικόνων του Ηλία Καρελλά, παρέα με τον Νάρκισσο, την Πηνελόπη, το Γούλβερ το λυκάκι, τον θρυλικό Ταρζάν ή τη χελώνα που κρατά στην πλάτη της όλο τον κόσμο και, όταν αφήνει τη σκηνή, μεταμορφώνεται στον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη.

oi-muthoi-tou-kosmou-ginontai-tragoudia-gia-paidia-4

Συντελεστές  

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος, συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Μάκης Καραντωνίου, Νεφέλη Λιούτα, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Φένια Χρήστου, ιστορία – κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης, σκηνοθετική επιμέλεια – σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς, αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης.

oi-muthoi-tou-kosmou-ginontai-tragoudia-gia-paidia-1

Πληροφορίες 

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: λεωφ. Συγγρού 107 – Αθήνα, τηλ.: 210 9005800. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο ή μικρή παρέα (5 – 9 άτομα): 8 ευρώ, μεγάλη παρέα (10+ άτομα) –  ΑΜΕΑ και συνοδός ΑΜΕΑ – άνεργοι: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: ταμείο Στέγης (Δευτέρα – Κυριακή: 9:00 – 21:00), καταστήματα: Γερμανός και ΟΤΕSHOP, Ιανός οδού Σταδίου, τηλεφωνικά: 210 9005800, γραμμή Φίλων της Στέγης: 213 0178200 (Δευτέρα – Κυριακή: 9:00 – 20:00), ηλεκτρονικά: sgt.gr, η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

Από το naftemporiki.gr



Spread the love