Spread the love


Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ στο Από Μηχανής Θέατρο

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Από Μηχανής Θέατρο, το έργο του Έντουαρντ Άλμπι Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Κιμούλη και με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή, Τζωρτζίνα Λιώση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Βιρτζίνια Γουλφ

Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Τα πρόσωπα γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας, όμως, τη συνθήκη του παιχνιδιού.

Ένα άγριο παιχνίδι στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας-γυναίκα, αγάπη-μίσος, γονιμότητα-στειρότητα, θύμα-θύτης, ιστορία-βιολογία, Εκκλησία-παγανισμός.

Ο Άλπμι με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, τοποθετεί τους ήρωές του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια, και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπι διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο «τέλος της Δύσης» και στη γέννηση μιας νέας πραγματικότητας, στην οποία ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητά του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της Επιστήμης;

Βιρτζίνια Γουλφ

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Παίζουν: Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση

Info

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 2105231131

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€

Μειωμένο: 10€ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους & άνω των 65)

Ατέλειες: 5 €

Τετάρτη & Πέμπτη: γενική είσοδος 10€

Η προπώληση ξεκίνησε

Δείτε πληροφορίες για το Από Μηχανής Θέατρο στο site και το facebook



Spread the love