Spread the love


Ο Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζει στο Θέατρο Τζένης Καρέζη την καινούρια μουσική παράσταση «Καινούριο κόκκινο» με πρωταγωνιστές τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Ιωάννη Παπαζήση.

μουσική δεν σταματάει ποτέ! Συνοδεύει κάθε στιγμή! Χειρονομεί, χλευάζει, ονειρεύεται! Γίνεται ήχος και σιωπή. Αργότερα, στο κάποτε του εφήμερου παρόντος, γίνεται μνήμη, νοσταλγία και φυγή! Γίνεται χρόνος!»

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου παραστάσεων «Μαουτχάουζεν», «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη Ζωή μου» και «Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος Καββαδίας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», ο Θέμης Μουμουλίδης εγκαινιάζει με το «Καινούργιο κόκκινο» μια δεύτερη τριλογία, αφιερωμένη σε τρία εμβληματικά ζευγάρια: Τζένη-Μακήθ, Καρυωτάκης – Πολυδούρη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, κυρίαρχη σύγχρονη εκπρόσωπος του κοινωνικού-πολιτικού τραγουδιού, συναντιέται έξι χρόνια μετά το πολιτικό καμπαρέ «Βερολίνο-Παρίσι» [2012, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο] με τον Θέμη Μουμουλίδη, σε ένα νέο εγχείρημα. Υποδύεται την Τζένη και ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο μερικά από τα σημαντικότερα, ελληνικά και ξένα, τραγούδια του 20ου αιώνα.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του, στο ρόλο του Μακήθ, ενός από τους πιο εμβληματικούς ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου.

Στο «Καινούργιο κόκκινο» η θρυλική Τζένη των Πειρατών και ο περιβόητος ληστής Μακήθ, αυτονομούνται από το έργο που τους γέννησε, την «Όπερα της Πεντάρας», και ξεδιπλώνουν την δική τους ερωτική ιστορία μέσα από μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, με φόντο την Ευρώπη της εποχής των άκρων.

Η Τζένη ξετυλίγει το νήμα της αφήγησης. Η γνωριμία της με τον Μακήθ, τον διαβόητο αρχηγό του υποκόσμου. Ο μεγάλος έρωτας, που εκφυλίζεται σε αλληλοσπαραγμό. Η προδοσία. Ο Μακήθ οδηγείται στην κρεμάλα. Ξεπεσμένη πια, σ’ ένα ελεεινό καταγώγιο του λιμανιού, η Τζένη, μέσα από ένα ζοφερό προφητικό όνειρο, οραματίζεται τη λύτρωσή της! Ένα καράβι «με πενήντα κανόνια», μπαίνει στο λιμάνι, γκρεμίζει τα πάντα και παίρνει την Τζένη μακριά, σ’ έναν άλλο κόσμο…

Η ιστορία της Ευρώπης ζωντανεύει κινηματογραφικά μέσα από την ιστορία των δύο ηρώων. Η άνοδος του φασισμού, η πτώση των ονείρων, οι θανάσιμες πλάνες, οι ματαιωμένες ελπίδες που αναζητούν ένα καινούργιο κόκκινο.

Ένα καινούργιο κόκκινο, βγαλμένο από τις προσδοκίες μιας εποχής που ακόμη ελπίζει, υψώνοντας το ποτήρι στο ανέφικτο(;).

Η ορχήστρα, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, αναδεικνύει μουσικές και τραγούδια που έχουν σφραγίσει μια εποχή, μέσα από ένα διαφορετικό ηχόχρωμα. Μαζί του η Βασιλική Μαζαράκη [βιολί] και η Ιωάννα Πάλλα [ ακορντεόν ].

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Επιμέλεια σκηνικού χώρου – Κοστούμια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Ενορχήστρωση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ
Χορογραφίες: ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
Σχεδιασμός ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΜΠΑΣ
Video: ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ
Φωτογραφίες: ΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Διεύθυνση Παραγωγής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Παίζουν και τραγουδούν: ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Παίζουν οι μουσικοί:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ – πιάνο
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ – βιολί
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΛΑ – ακορντεόν

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

Προπώληση:



Spread the love