Spread the love


Να απαλλαγούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις συμπληρωματικές χρεώσεις άλλων φορέων, οι οποίοι «ασκούν κοινωνική πολιτική σε βάρος της», πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Να απαλλαγούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις συμπληρωματικές χρεώσεις άλλων φορέων, οι οποίοι «ασκούν κοινωνική πολιτική σε βάρος της», πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με την ευκαιρία του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το οποίο πραγματοποιείται από χτες στην Πτολεμαΐδα, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

«Πρέπει να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από όλες τις χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αξία του ρεύματος είναι κάτω του 50% του λογαριασμού και αυτό, όπως είναι επόμενο, εκνευρίζει τον πολίτη. Γιατί να εισπράττει η ΔΕΗ για τον δήμο, την ΕΡΤ ή άλλους φόρους; Αυτά, από την άλλη, στέκονται και ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πληρώσουν οι καταναλωτές τον λογαριασμό, δημιουργώντας πρόβλημα στη βάση της εταιρίας» είπε η χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

Σε ερώτηση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων ο κ. Αδαμίδης απάντησε ότι αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015, και βρίσκει αντίθετες σύσσωμες τις κοινωνίες κυρίως των ενεργειακών κέντρων Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας και πρωτίστως τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να του διατυπώσει το αίτημα να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Σχετικά με τους διακανονισμούς που μπορούν να κάνουν οι πελάτες με τη ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης επισήμανε ότι υπάρχουν «ανταγωνιστικά προγράμματα» και «οι συνεπείς καταναλωτές έχουν μεγάλες εκπτώσεις».

«Μόνον η ΔΕΗ παρέχει αγροτικό, πολυτεχνικό τιμολόγιο, τιμολόγιο για τις εκκλησίες και άλλου είδους τιμολόγια. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τους καταναλωτές, για να διακανονίσουν τα χρέη τους σε 36 δόσεις. Ένα ποσοστό των καταναλωτών χάνει τον διακανονισμό, γιατί πάντα υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί, όπως φέτος τον χειμώνα, που η κατανάλωση του ρεύματος ήταν μεγάλη» τόνισε ο κ. Αδαμίδης.



Spread the love