Ο Έλληνας που τάισε σουβλάκια τους Εσκιμώους: Ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από τον Έβρο και βρέθηκε στην μακρινή Αλάσκα. Εκεί άνοιξε ελληνικό εστιατόριο και έμαθε στους… Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα και γύρο.
Ο Έλληνας που τάισε σουβλάκια τους Εσκιμώους: Ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από τον Έβρο και βρέθηκε στην μακρινή Αλάσκα. Εκεί άνοιξε ελληνικό εστιατόριο και έμαθε στους… Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα και γύρο.
Ο λόγος για τον Βαγγέλη Λαμπερνάκη, τον ιδιοκτήτη του «Evangelo’s Restaurant» που μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά φροντίζει να προσφέρει…γεύση από Ελλάδα στους πελάτες του.
Δείτε το Facebook του μαγαζιού
Ο Βαγγέλης Λαμπερνάκης γεννήθηκε στο Σοφικό Διδυμοτείχου. Αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει στο εξωτερικό και βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ο δρόμος τελικά τον έβγαλε στην παγωμένη Αλάσκα. Με το ελληνικό δαιμόνιο όχι απλά κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και να διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Wasilla.
Σ’ αυτό φρόντισε να μάθει στους ντόπιους Εσκιμώους να τρώνε ελληνική χωριάτικη σαλάτα, με ελιές που φέρνει από την πατρίδα, τουρσί πιπεριές, ενώ έχει λανσάρει και μια ακόμα σαλάτα με ελαιόλαδο Καλαμάτας, με την ονομασία Spartan salad. Την προβάλλει μάλιστα ως μεσογειακή διατροφή, που αρέσει πολύ στους ξένους και την προτιμούν.
Εδώ και τρία χρόνια πήγε στην Αλάσκα και δουλεύει μαζί του και ο μικρότερος αδερφός του Σταύρος, ο οποίος λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, έκλεισε την πιτσαρία και το ψητοπωλείο που είχε στην Ορεστιάδα και έφυγε μετανάστης. Ο τρίτος αδερφός τους, ο Χρήστος, μένει στην Ορεστιάδα και ασχολείται με τη δική του επιχείρηση.