Spread the love


Μια απίστευτη ιστορία συνοδεύει τον 27χρονος λαμπαδηδρόμο από την Συρία που είναι ανάπηρος πολέμου, ζούσε δίπλα στον Ευφράτη, κι εγκατέλειψε την χώρα του.

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός Σύριου πρόσφυγα που πριν από δύο χρόνια έμεινε ανάπηρος από τους βομβαρδισμούς στην πατρίδα του και τώρα θα μετάσχει στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο 27χρονος Ιμπραήμ Αλ Χουσεϊν, ήταν αθλητής της κολύμβησης στη χώρα του και ονειρευόταν να πάρει μέρος Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως το όνειρό του μετατράπηκε σε εφιάλτη εξαιτίας της φρίκης του πολέμου.

Ο άτυχος νεαρός ζούσε δίπλα στον Ευφράτη, ανέβαινε στη γέφυρα, βουτούσε και κολυμπούσε. Μέχρι που η αγαπημένη του γέφυρα βομβαρδίστηκε και στην προσπάθεια να σώσει ένα φίλο του από τους βομβαρδισμούς έχασε το αριστερό του πόδι από βόμβα.

Στην Ελλάδα έφτασε το 2014 με πρώτο σταθμό τη Σάμο και από εκεί βρέθηκε στην Αθήνα. Αυτός και τα 13 αδέλφια του έμαθαν να κολυμπούν υπό τις οδηγίες του πατέρα τους, που είναι προπονητής κολύμβησης. Πλέον παίζει μπάσκετ με αμαξίδιο με την ομάδα του Αμαρουσίου.

1

Παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι» και το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA». Με τη βοήθεια της προπονήτριάς του Ελένης Κοκκίνου, έμαθε να ισορροπεί στο νερό και πλέον καλύπτει τα 50μ. σε ελεύθερο στυλ σε 28 δεύτερα.

Έχει πρόσθετο πόδι και τον βοήθησε σε αυτό ένας γιατρός εθελοντής. Ο πρόσφυγας αυτός με τη μοναδική δύναμη ψυχής θα τρέξει με την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη, στις 7.20 το απόγευμα.

«Είναι τιμή μου! Ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα» αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του στον επίσημο ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών.

Και προσθέτει: «Αν ασχοληθώ με το παρελθόν θα με κρατήσει πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά».



Spread the love