Spread the love


Ενα άλλο κλίμα, μακράν διαφορετικό από ό,τι μπορεί να έχουμε συνηθίσει στην… αρένα της Βουλής, επικρατούσε χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Οι 140 καλεσμένοι του ζεύγους Προκόπη και Βλασσίας Παυλόπουλου στο δείπνο για τους Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο συζητούσαν χαλαρά όλοι μεταξύ τους, με το κλίμα να περιγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ως «εκπληκτικά πολιτισμένο». Κάποιοι από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Παυλόοπουλου, σχολίαζαν μάλιστα στο iefimerida την εντύπωση που τους έκανε η ευγένεια μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των παριστάμενων από την αντιπολίτευση.  

Οσον αφορά την πολυσχολιασμένη και πολυφωτογραφημένη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, παριστάμενοι σχολίαζαν ότι ήταν ιδιαίτερα γλυκιά και με τις κινήσεις της καταλάβαινες ότι πρόκειται για μια γυναίκα με πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Ιδιαίτερα ευγενική, μίλησε με όλες τις παριστάμενες κυρίες και έβγαλε φωτογραφίες.  Στο τετ α τετ που είχε με την Μαρέβα  Μητσοτάκη κατά πληροφορίες την ευχαρίστησε για το δώρο που της έκανε, μια τσάντα και ένα πουκάμισο, φτιαγμένα ειδικά για εκείνη, από τον brand της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Zeus & Dion, με την Γαλλίδα Πρώτη Κυρία να λέει στην σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πόσο ευαισθητοποιημένη είναι με τα γυναικεία θέματα. 

Κατά τα άλλα η βραδιά και με εξαίρεση το λάθος τρόπο που κάθισε αρχικά στο τραπέζι η Μπριζίτ Μακρόν με αποτέλεσμα να χρειαστεί… παρέμβαση Παυλόπουλου, κύλησε ομαλά. 
Δύο άλλα ενσταντανέ που ξεχώρισαν ήταν ένα με πρωταγωνίστριες τις κυρίες Περιστέρα και Μαρέβα και ένα ακόμη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Οι αβρότητες Περιστέρας-Μαρέβα

Οι κυρίες Περιστέρα Μπαζιάνα και Μαρέβα Μητσοτάκη απαθανατίστηκαν να φιλιούνται πριν την έναρξη των ομιλιών και του γεύματος, με τους παριστάμενους να λένε στο iefimerida ότι οι δύο γυναίκες φάνηκαν να έχουν μια ζεστή συνομιλία. 

Μάλιστα δεν έλειψαν οι αβρότητες και οι φιλοφρονήσεις…. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους παρισταμένους ρώτησε την κυρία Μητσοτάκη, λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας, πώς βρίσκει το στιλ της κυρίας Μπαζιάνα, η οποία όπως μαρτυρούσαν και παριστάμενοι πολιτικοί ήταν χθες άκρως εντυπωσιακή. «Είναι πολύ κομψή!», ήταν κατά πληροφορίες το σχόλιο της κυρίας Μητσοτάκη για την Περιστέρα. 

Ο Παυλόπουλος μεταφραστής του Ιερώνυμου

Το δεύτερο ενσταντανέ που φάνηκε να έχει ενδιαφέρον ήταν εκείνο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο. Σε κάποια στιγμή, στήθηκε ένα πηγαδάκι με τους τρεις τους, με τον κ. Ιερώνυμο να μιλά Γερμανικά στον Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος γνωρίζει καλά τη γερμανική. Οταν όμως  οι κ. Ιερώνυμος και Μακρόν χρειάστηκαν βοήθεια για να συνεχίσουν τη συζήτήση τους ρόλο μεταφραστή ανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος! Αριστος γνώστης της γαλλικής, κάτι που σχολίασε δημοσίως και ο Εμανουέλ Μακρόν, το έκανε με μεγάλη ευκολία! 



Spread the love