Spread the love


Πως θα βάψετε εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά σας αυγά. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Το βάψιμο των αυγών δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές βαφής των αυγών.

Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αυγά και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και η δεύτερη είναι να τα βάψεις μαζί με αυτήν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να γλιτώσεις κόπο και χρόνο, αλλά και να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες!

Υλικά

Για 10-12 άτομα

20 αυγά

1 βαφή κόκκινη εμπορίου (ή ότι άλλο χρώμα θέλετε) που να καλύπτει την ποσότητα των αυγών

1/2 φλιτζάνι ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι αδειάζουμε την βαφή και με ένα φλιτζάνι με νερό την διαλύουμε καλά.

Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την βαφή και το ξύδι και τοποθετούμε τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως πλύνει, στον πάτο της κατσαρόλας προσεκτικά.

Ανάβουμε το μάτι στο 6 μέχρι να αρχίσουν μικρές φουσκάλες βρασμού.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε το μάτι στο 1 και μετράμε τον χρόνο, 8 λεπτά για καλά βρασμένα αυγά.

Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα αυγά σε ένα λεκανάκι και ένα ένα τα περνάμε με ένα πανάκι βρεγμένο με λάδι, όπως είναι καυτά.

Tips για φυσικό χρώμα

Ανοιχτό Κόκκινο

Παντζάρια, κεράσια, βατόμουρα (θα δοκιμάσω και με φράουλες)

Ροζ

Παντζάρια, Μύρτιλλα, Σμέουρα, χυμός κόκκινων σταφυλιών

Μωβ της Λεβάντας

Μικρή ποσότητα χυμού σταφυλιών, λουλούδια βιολέτας (με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού)

Πορτοκαλί

Κίτρινο κρεμμύδι η φλούδα μόνο όχι η σάρκα

Κίτρινο

Κουρκουμάς (1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλυτζάνι νερό)

Πράσινο ανοιχτό

Φύλλα από σπανάκι

Πράσινο χρυσαφί

Φλούδια από κίτρινα μήλα Delicious

Μπλε

Χυμός από μπλε βατόμουρα, κόκκινο λάχανο

Δείτε την συνταγή για φυσικό χρώμα αυγών

Χρησιμοποιήστε λευκά αυγά θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα

Καλό καθάρισμα των αυγών με ένα πανάκι με ξύδι.

Τα αυγά πριν τα βράσουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Γεμίζουμε νερό στη κατσαρόλα 1-2 δάκτυλα πιο πάνω να σκεπάσει τα αυγά μας

Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια ξύδι κατά προτίμηση λευκό Προσθέτουμε τη φυσική βαφή πχ τα παντζάρια (κόκκινο χρώμα).

Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα, ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά

Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά

Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά ακόμα με κλειστή όμως τη φωτιά.

Όταν βαφτούν ικανοποιητικά τα βγάζουμε να στεγνώσουν

Βρέξτε ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας με λίγο λάδι και περάστε τα να γυαλίσουν.



Spread the love