Τα Ιωάννινα ξημέρωσαν με… χιόνια. Με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς, ασθενείς χιονοπτώσεις και αλατιέρες στο επαρχιακό δίκτυο.
Με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς, ασθενείς χιονοπτώσεις και αλατιέρες στο επαρχιακό δίκτυο, ξημέρωσαν τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Η μεταβολή του καιρού, έφερε χιόνια σε χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.400 μέτρων, όπως το Δίστρατο, η Βωβούσα και η Μηλιά Μετσόβου.
Η Πολιτική Προστασία της Ηπείρου για την αντιμετώπιση προβλημάτων παγετού έχει βγάλει από τα ξημερώματα μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού στις περιοχές όπου χιόνισε.
Οι θερμοκρασίες, ακόμη και μέσα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, είναι χαμηλές για την εποχή και το σκηνικό του καιρού είναι χειμωνιάτικο.
Χιόνια και στην Ευρυτανία
Χιόνια έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας και στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και παρόλο που έχουμε μπει για τα καλά στον δεύτερο μήνα της άνοιξης.
Μάλιστα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε σε λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο που προβάλλει το χιονισμένο τοπίο.
Ιωάννινα: Κοίταξαν τη λίμνη και έμειναν άφωνοι…
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η ύπαρξη αυτής της «σαπουνάδας» σε διάφορα σημεία της λίμνης, η εικόνα ωστόσο που αντίκρισαν τις τελευταίες μέρες περιπατητές στην παραλίμνια περιοχή, είναι πολύ πιο αποκρουστική σε σχέση με το παρελθόν..
Υπενθυμίζεται ότι με το ίδιο θέαμα είχαν έρθει αντιμέτωποι οι Γιαννιώτες το 2016 και το καλοκαίρι του 2015. Σε ανακοίνωσή του το 2016 ο Φορέας Διαχείρισης της Παμβώτιδας, υποδείκνυε ως αιτία του “αφρίσματος” της λίμνης τη ρύπανση σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ενώ υπογράμμιζε πως η ορθή διαχείριση των αστικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση στα νερά της λίμνης. Αρκετοί μάλιστα τότε, κάτοικοι, εκτιμούσαν ότι πρόκειται για αστικά λύματα που διοχετεύονται στη λίμνη που σε συνδυασμό με το φυτοπλαγκτόν δημιουργούν αυτό το καταστροφικό φαινόμενο για το περιβάλλον και το φυσικό “στολίδι” της πόλης .