Spread the love


Δεκατέσσερις μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και παρά το σάλο που είχαν προκαλέσει οι εικόνες από το «αχούρι» στο οποίο έκανε την προετοιμασία της η Άννα Κορακάκη για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αποκαλύπτεται ότι η Ελληνίδα αθλήτρια συνεχίζει να προπονείται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η χρυσή Ολυμπιονίκης προπονείται σε έναν εγκαταλειμμένο βιομηχανικό χώρο στη Δράμα, χωρίς κατάλληλο φωτισμό και τουαλέτες. Στις 25 Οκτωβρίου μάλιστα θα εκπροσωπήσει για μία ακόμα φορά την χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί, ωστόσο η ελληνική πολιτεία δεν τίμησε καμία από τις δεσμεύσεις της απέναντι της και έτσι η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να αθλείται σε έναν ακατάλληλο χώρο.

«Προπονούμαστε μέσα σε ένα χώρο ανθυγιεινό μέσα στη σκόνη. Δεν έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη στόχευση. Τα μεταλλικά πλαίσια πίσω από τους στόχους έχουν τρυπήσει. Δεν έχουν γίνει τα πιο απλά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ενα συνεργείο να καθαρίσει το χώρο, δέκα μαύρες κουρτίνες να μπουν στα παράθυρα. Δεν ζητήσαμε κάτι άλλο, το μέλημά μας είναι να δουλέψουμε για το Παγκόσμιο.
Πώς όμως; Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία! Δεν την αντέχω! Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο τρία απλά πράγματα;», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να προπονείται η κόρη του, και στη βράβευση που είχε προγραμματιστεί από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου της Δράμας την οποία τελικά και ακύρωσε η οικογένεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή της Δράμας, όταν η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατεδάφισε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αθλήτριας την παράγκα στην οποία προπονούνταν και της υποσχέθηκε ένα κοντέινερ το οποίο θα λειτουργούσε ως προπονητήριο. Ωστόσο αυτό δεν παρελήφθη ποτέ και έπειτα από παρέμβαση στης αντιπεριφέρειας παραχωρήθηκε μία παλιά καπναποθήκη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που ζητά η Άννα Κορακάκη προκειμένου να μπορεί να προπονηθεί αξιοπρεπώς και με πιο κατάλληλες συνθήκες στην παλιά καπναποθήκη, είναι 5.000 ευρώ.

 



Spread the love