Spread the love


Έξαλλος ο οδηγός με το όργανο της τάξης

Μορφή επιδημίας φαίνεται να λαμβάνουν οι διαπληκτισμοί οδηγών Ι.Χ με τα όργανα της τάξης και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Μετά το επεισόδιο με την ηθοποιό Τζένη Ιωακειμίδου που κατηγόρησε τους αστυνομικούς που την σταμάτησαν για έλεγχο για « απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά» με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη να απαντά ότι «η ηθοποιός έτρεχε με 140 χλμ την ώρα σε έναν δρόμο που το όριο ταχύτητας ήταν 80 ενώ στη συνέχεια παραβίασε και ερυθρό σηματοδότη», ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις ιστορίες καθημερινής τρέλας που διαδραματίζονται στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα χθες το νωρίς μεσημέρι και ώρα 12.40 επί της οδού Ακαδημίας μεταξύ δυο ανδρών της Τροχαίας Αθηνών και του οδηγού ενός πολυτελούς οχήματος, μάρκας “Porsche Cayenne”.

Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκο στο συγκεκριμένο σημείο ελέγχοντας για πιθανές παραβάσεις, εντόπισαν τον οδηγό του εν λόγω οχήματος να παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα να του κάνουν αμέσως νεύμα να σταματήσει.

Πράγματι, ο οδηγός ακινητοποίησε το Ι.Χ του και στάθμευσε στα δεξιά του δρόμου με αλάρμ υπακούοντας στις οδηγίες των αστυνομικών.

Κατεβαίνοντας όμως από το όχημα του και πλησιάζοντας τους αστυνομικούς η διάθεση του φαίνεται να αλλάζει.

Ο οδηγός, όπως θα δείτε και στο βίντεο, κατηγορεί τους άνδρες της Τροχαίας ότι του αφαίρεσαν «με το έτσι θέλω» το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη.

Οι αστυνομικοί όμως έχουν αντίθετη άποψη και κάπου εκεί ξεκινά ο καβγάς.

«Μου κλείνεις το δρόμο» φωνάζει ο κάτοχος του Ι.Χ καθώς επιχειρεί να προσεγγίσει τον δεύτερο αστυνομικό που έχει στην κατοχή του τα χαρτιά του.

«Αφού με σπρώχνεις» του απαντά ο αστυνομικός.

«Παίρνεις νταβατζιλίκι τα χαρτιά του κάθε πολίτη» φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ο οδηγός. «Νταβατζιλίκι τα παίρνετε. Κάνετε κατάχρηση εξουσίας , φέρε τα» επιμένει.

Οι δυο αστυνομικοί φαίνεται να διατηρούν την ψυχραιμία τους τη στιγμή που ο κάτοχος του Ι.Χ ωρύεται ότι δεν είχε παραβιάσει το κόκκινο φανάρι, ζητώντας ταυτόχρονα να σπεύσει στο σημείο ο προϊστάμενος τους για να διαμαρτυρηθεί.

Πράγματι έπειτα από λίγα λεπτά, ένα ακόμη περιπολικό καταφθάνει στο σημείο. Ο αξιωματικός της Τροχαίας που επέβαινε σε αυτό ζητά από τους δυο συναδέλφους του και τον οδηγό να του εξηγήσουν τι έχει συμβεί. Δευτερόλεπτα μετά και απευθυνόμενος προς τον παραβάτη του εξηγεί ότι έπρεπε να σεβαστεί τα όργανα της τάξης και να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο.

Τελικά οι δυο αστυνομικοί ενημερώνουν τον οδηγό ότι θα του βεβαιώσουν πρόστιμο για την συγκεκριμένη παράβαση, βάσει του οποίου καλείται να πληρώσει 700,00 ευρώ και να χάσει την άδεια οδήγησης για 60 ημέρες καθώς και την άδεια κυκλοφορία του οχήματος για 20 μέρες.

Να σημειωθεί ότι περισσότερες από 30.000 παραβάσεις βεβαίωσαν οι άνδρες της Τροχαίας σε ολοκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την χρονικό περίοδο από 22 Δεκεμβρίου 2017 έως 07 Ιανουαρίου 2018, καταγράφηκαν έλεγχοι σε 145.580 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 30.910 παραβάσεις.

Από αυτές 7.297 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, 1.472 για παραβάσεις μέθης, 99 για παραβίαση προτεραιότητας, 410 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 97 για αντικανονικούς ελιγμούς, 321 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 156 για αντικανονικό προσπέρασμα, 711 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 46 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα, 930 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 54 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 808 για μη χρήση κράνους, 528 για παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ) και 17.981 για λοιπές παραβάσεις

Επισημαίνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο καταγράφηκαν 25 δυστυχήματα, 22 σοβαρά ατυχήματα και 341 ελαφρά που είχαν σαν αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 28 να τραυματιστούν σοβαρά και 443 ελαφρά.



Spread the love